Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lättyjä ja mansikkahilloa

Kylätuvan naiset, vanhusten virikeohjaaja Tarja Tammelin ja SPR:n Kyyjärven osaston ystävätoiminta yhdessä vanhusten kanssa lettukesteillä vanhainkodilla


KARSTULAN RÖNTGENIN TIEDOTEKARSTULAN JA SAARIJÄRVEN RÖNTGENIN KESÄTIEDOTEKARSTULAN LABORATORIO TIEDOTTAA KESÄN AUKIOLOSTA

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

SPR:N YSTÄVÄPALVELU

14.06.2012 SPR / Eliisa Heiskanen

SPR:n Kyyjärven osasto ottaisi tosi mielellään vastaan vapaaehtoistoimijoita, kaikenikäisiä mutta kuitenkin aikuisia

Vapaaehtoistyön SPR:n Ystäväpiiri aloitti toimintansa Kyyjärvellä joulukuussa 2006.  Kansalaisopiston ystävänkurssin 12h koulutukseen ilmoittautui 8 henkilöä, yhteyshenkilöinä aloittivat Katriina Oinonen ja Johanna Taipale. Tuolloin toiminnassa oli noin 10 ystäväpiiriläistä ja heidän kauttaan  noin 20 sai ystävän. Vuosien varrella on ollut kokoontumisia ja tapahtumia ( puurojuhlat, ystävänpäiväin laulu- ja runohetket, lettukestit). Mukaan on kutsuttu vanhaikodin, Pienkodin ja vanhusten rivitalon asukkaita. Seurakunta on toiminut tiiviisti ysteistyökumppanina.

Syksyllä 2011 järjestettiin uusi ystäväkurssi ja sen kautta saatiin mukaan lisää ystäväpiiriläisiä. Kylätuvalla kokoonnutaan ja mukana on nyt noin 14 ystäväpiiriläistä. Mutta lisää tarvittaisiin.

Kyyjärven SPR:n osasto on mukana Omaishoitajien tukitoimintahankkeessa. Sen kautta on järjestetty yhdessä seurakunnan kanssa omaishoitajille virkistystä ja tietoa koulutustapahtumien kautta. Tavoitteena on saada  ystäväpalvelun kautta ystäviä myös omaishoitajille kotiin. Ystävän tarvitsevia yksinäisiä vanhuksia ja nuoria voi  kartoittaa ympäri Kyyjärveä ja ilmoittaa vetäjälle.

Ystäväpiiriläiset ovat sitoutuneet salassapitoon kuulemistaan asioista, he eivät saa ottaa palkkiota työstään. He toimivat vapaaehtoisina ystävinä, kuuntelijoina, avustajina ja auttajina monissa asioissa.

Katriina Oinonen luovutti SPR:n ystäväpiirin vetäjän tehtävät minulle (Eliisa Heiskanen) tämän vuoden alussa. Minuun voi ottaa yhteyttä (esim. omaiset) ystäväpalvelu-asioissa, puhelin 040-5352529.

Yhteyshenkilönä ystävää tarvitseville ovat myös Kyyjärven seurakunnassa diakonissa Riitta Kytölä 044-5595668, Kivirannan vanhainkodissa Mirja Kainu ja Inkeri Huhtala 014-4597028 sekä Saarikan kotihoidossa Aira Halmesaari 044-4597175.

Suomen Punaisen Ristin tekstiä lainaten: "Etsitkö tekemistä, joka saa sinut tuntemaan itsesi tarpeelliseksi? Jolla on merkitystä ja joka tuottaa hyvää mieltä itsellesi ja jollekin toiselle? Tai oletko kenties vasta muuttanut tänne ja kaipaat kavereita ja toimintaa? Tule Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi ystäväksi. Kohtaat ihmisiä, joihin et ehkä muuten tutustuisi."

Lähde mukaan SPR:n ystäväpiirin  vapaaehtoistoimintaan. Yhteydenottoa odotellen Eliisa Heiskanen