Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Laajakaista 2015 - hanke käyntiin Kyyjärvellä

Hankkeen ohjausryhmä kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa 16.3.2012.



Yhteistyökumppanit

Laajakaista 2015 - hanke käyntiin Kyyjärvellä

22.3.2012 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Hankkeen ohjausryhmä kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa 16.3.2012.

Verkko-osuuskunta Kuuskaistan tiedote:

" Hankkeesta vastaa Verkko-osuuskunta Kuuskaista. Aloitamme esiselvityshankkeella, jonka aikana olemme yhteydessä kaikkiin alueen kiinteistön omistajiin. Esiselvityshankkeen aikana kartoitetaan kiinteistön omistajien liittymähankinnan tarve. Kyyjärven hanke kattaa koko kunnan alueen. 
 
Kyyjärven projektin osalta kesto tulee olemaan 2-3 vuotta. Tulevan sulan maan aikana on tarkoitus aloittaa rakentamistoimet.
 
Kuuskaista rakentaa verkon tai liittymävalmiuden kaikkien halukkaiden kiinteistöihin samoin ehdoin käyttötarpeesta ja etäisyydestä riippumatta, on sitten kyseessä liikekiinteistö, taloyhtiö, omakotitalo tai loma-asunto. Käyttövalmiin liittymän hinta on 1100€ + alv (253€). Hinnoittelu koskee ainoastaan ensivaiheessa tehtyjä liittymäsopimuksia. Ensivaiheen jälkeen liittymän hinta on 2200€ +alv (506€). Tämän lisäksi veloitetaan yhteyden toteuttamiskulut,  jotka voivat yhteysmatkasta riippuen nousta jopa 20 000 euroon. Kannattaa siis liittyä ensimmäisten joukossa!
 
Kiinteistöön voidaan ensivaiheen aikana hankkia  kuituliittymävalmius,  jolloin tontille tuodaan kuituliittymäkieppi,  joka on myöhemmin otettavissa käyttöön. Liittymävalmius maksaa 400€+ alv. (92€). Liittymävalmiuden käyttöönotto maksaa 700 €+ alv (161€). Liittymän kuukausittainen verkkomaksu on 36,30€ (vertaa energiayhtiön siirtomaksu).  Tämän lisäksi toimittajat veloittavat asiakkaan hankkimien palveluiden maksut.

Kerros- ja rivitalot tarvitsevat yhden yhteisen liittymän. Yksittäisiltä huoneiston haltijoilta veloitetaan hinnaston mukaiset palvelumaksut.  Näin ollen kustannukset tulevat erillisen kiinteistön omistajan kustannuksiin verrattuna edullisemmaksi.
   
Valokuituverkko on ns. open access-verkko eli asiakas voi itse valita palveluiden toimittajan. Kilpailun kautta varmistetaan palveluiden hintojen pysymisen edullisella tasolla.

Internet yhteydet on tällä hetkellä saatavissa yksityistalouksiin 100/100Mb nopeudella. Yrityksille ja tehokäyttäjille liittymät on saatavissa jopa 1000/1000 Mb nopeudella.
 
Laajakaista ei ole pelkästään internet: TV- ja puhelinpalvelut myös ratkaisevassa asemassa
 
Valokuitukaapeli korvaa kuparikaapelit puhelinyhteyksissä ja antenniratkaisut televisiosingnaalin välitystienä. IPTV-tekniikalla toteutettu kanavien jälkikatselumahdollisuus mullistaa television käytön. Laajakaistayhteydet mahdollistavat häiriöttömän teräväpiirto- eli HDTV-kuvan välityksen jokaiseen kotiin. Enää ei tarvitse suunnata antennia uudestaan ja miettiä mitä ilmat vaikuttavat TV-kuvan näkyvyyteen.

Näkyvätkö kaikki kanavat häiriöttömästi?

Uusi tekniikka mahdollistaa häiriöttömän kuvan ja kapasiteetti riittää myös tuleviin ratkaisuihin. Tallentavalla digiboxilla on mahdollista tallentaa tyypillisesti kahta kanavaa yhtä aikaa. IPTV-tekniikalla toteutetussa järjestelmässä KAIKKI kanavat tallentuvat keskitetysti ja voit katsoa lähetyksiä jälkikäteen 10 päivän ajan. Kätevää eikö totta? Tämän lisäksi on mahdollista hyödyntää eri toimijoiden tilauspohjaisia televisiopalveluita, jolloin voit katsoa haluamasi elokuvan silloin, kun sinulle itsellesi sopii.

Valokuituverkko mahdollistaa myös paikallisten televisiolähetysten tuotannon ja seurannan. Paikallisesta sisällöntuotannosta hyvänä esimerkkinä voidaan mainita Kyyjärven Mediamyllärit ry:n tuottamat Nopola Newsin nettiTV-/ IPTV-lähetykset.

Kuparikaapeliverkon elinikä alkaa olla ehtoopuolella ja ylläpitokulut kasvavat kaiken aikaa. Laajakaistayhteyden kautta on mahdollista varmistua siitä, että puhelin on saatavilla nyt ja tulevaisuudessa.

Etätyötä kotona tai mökillä + viranomaispalvelut lähelle

Valokuituliittymä tuo palvelut kotiisi. Valokuituyhteydet mahdollistavat parhaan yhteyskapasiteetin, jonka avulla on mahdollista tarjota ja korvata matkustaminen videoneuvotteluilla. Yhteyskapasiteetti mahdollistaa palveluiden tarjoamisen aivan kuin palvelin olisi omassa työhuoneessa. Tiedostojen siirto on nopeaa ja mokkulan käyttäjälle tuttu tiedostojen siirtymisen odottelu on historiaa.

Viranomaiset lisäävät yhä enenevissä määrin palveluita verkkoon. Hankkimalla kunnon yhteydet virastoissa käymisen sijasta voidaan asia hoitaa videoneuvotteluilla ja työpöydän jakamistekniikkaa hyödyntäen lomakkeiden täyttö voidaan tehdä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Valokuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa

Valokuitutekniikka tuo kiinteistöösi arvoruiskeen. Liittymän hankinta on satsaus seuraavan 50 vuoden ajalle. Valo on tutkimusten mukaan nopein siirtotie. Tämä valokuituliittymässä kapasiteetin lisätarve ei tule ongelmaksi.  Vantaalla on yhä käytössä valokuituverkko, joka on rakennettu 50 vuotta sitten. Hankkimalla valokuituliittymän mahdollistat kiinteistösi arvon ja palvelujen saatavuuden nyt ja tulevaisuudessa. Ensivaiheen liittymän hinta on edullinen saatavan tuen myötä. Toisessa vaiheessa liittymäkustannukset saattavat nousta yli 20 000 euron. Kun verrataan kiinteistöä tai mökkiä, jossa on tai ei ole valokuituyhteyksiä haluttavuus ja käyttömahdollisuudet ovat huomattavan erilaiset kun mietitään vaikkapa seuraavan 25 vuoden tarpeita.

Miten liittymän saa hankittua?

Halukkaat voivat heti käydä www.kuuskaista.com sivuilla etusivulla ”Tilaa kuitu” linkin kautta käydä ilmoittamassa liittymätarpeensa. Ilmoitus ei ole sitova.  Jälkikäteen tehdään sitovat liittymäsopimukset.

Haemme myös liittymien jälleenmyyjiä. Mikäli jälleenmyynti kiinnostaa tai sinulla on muuten kysymyksiä alueen hankkeeseen liittyen minut tavoittaa sähköpostilla ari@kuuskaista.com ja puhelimella 044 7811 586.

Terveisin

Verkko-osuuskunta uuskaista
projektipäällikkö Jari Yli-Koivisto.

Rahanarvoinen vinkki:
Mikäli aiot liittyä huippunopeaan valokuituverkkoon, niin nyt ei kannata tehdä kovin pitkiä ADSL- tai langattomien yhteyksien liittymissopimuksia. Tarjolla on jopa kahden vuoden sopimuksia, jotka sitten jatkossa saattavat aiheuttaa päällekäisyyksiä.