Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Mikä kesässä on vikana?

13.7.2012 Olavi Vallivaara

Ilmoista riittää puhumista. "Liian kylmää!, liian märkää!, hyttysiä liian paljon!" Helpotusta ei taida tulla, kun naisten viikko alkoi juuri. Kesän viileyteenkään ei taida tulla apua, kun ensi viikolla Jaakko heittää kylmän kiven järveen. Tosin hyttyset taitaa vähetä, mutta paarmat ovat jo ilmestyneet. Elias Lönnrot tiesi, että naisten viikolla on kirppuja eniten.

Saimme keväällä vierailla Virossa ja säät olivat mitä parhaimmat. Samoin vastaanotto ystävyysseurakunnassa Vönnussa. Hyvien ystävien seurassa säätkin tuntuvat paremmilta. Satakieli lauloi kauniisti Raplan kirkon puistossa niin kuin kolme retkeläistä kirkon aidalla. Juhannuspäivänä nautimme hienosta säästä ja juhannuskirkossa Honkalehdolla haistelimme kesän hienoja tuoksuja. Heinämiehet ainakin Kyyjärvellä saivat pienessä,kauniissa ja lämpimässä raossa kuin vaivihkaa korjata heinät latoon. Sanotaan, ettei lämmin luita riko ja kesä on parhaimillaan kukkien, puiden ja pensaiden kukkiessa. Monelle kuitenkin raikkaat ja viileät säät tuovat helpotusta niin kuin vähäisempi kukkien tuoksu. Positiivisesti voi kai todeta, ettei pohjavesi ainakaan tämän suven aikana lopu. Tuttua virttä 462:2 olemme hartaasti laulaneet: "Hän säät ja ilmat säätää, ja aallot tainuttaa ja hyvsen hallan häätää ja viljan vartuttaa. Hän onneen meidät ohjaa, myös aikaan vaikeaan. Sen rakkauden pohjaa ken pystyy koskaan tutkimaan?"

Taivaan Isään luottava saa olla turvallisella mielellä satoi tai paistoi. Evankeliumin virkistävä kaste antaa uutta voimaa Taivaasta ja armon auringon valossa kaikki näyttää hyvältä. Päivämme ovat lahjaa niin kuin on uskokin.