Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Neljä lajia - neljä kultaa EM-kisoista

10.7.2012 Juttuvinkki / Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kyyjärveläissyntyinen Jaana Soppi (os. Lautanen) toi Suomeen neljä kultamitalia elinsiirtourheilijoiden EM-kisoista Hollannista. Helsinkiläistynyt Jaana, Kainulan navetan edustalla entisissä kotimaisemissa.

Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kisat käytiin Hollannin Apeldoornissa 28.6.-1.7.2012. Suomen edutusjoukkueessa oli mukana 19 urheilijaa ja 11 kannustajaa. Menestys oli loistava, sillä Suomen joukkue nappasi yhteensä 47 mitalia yleisurheilusta, golfista, lentopallosta ja sulkapallosta.

Jaana osallistui neljään lajiin - yleisurheilussa kuulantyöntöön ja pallonheittoon, sulkapallossa kaksinpeliin sekä pelasi lentopallojoukkueessa, joista kaikista napsahti kaulaan kultamitali.

Lentopallossa oli vastassa Hollannin kova ja nuori joukkue, mutta niin vain joutuivat taipumaan suomalaisten taitureiden käsittelyssä. Eikä suinkaan ensimmäistä kertaa, sillä lentopallossa EM-kultamitali oli Suomelle jo neljäs perättäinen. Kuulassa voittotulos oli 9,13 metriä ja pallonheitossa viimeisellä yrityksellä reilut 31 metriä riitti tällä kertaa ykkössijaan.

Sulkapallossa pelit onnistuvat hyvin myös nuorempia vastaan, mutta omassa sarjassa vastus ei ollut kovin kova, joten kulta irtosi suhteellisen helposti.

Jaana kertoi olleensa aktiivinen liikkuja ja lentopalloilija jo ennen vuonna 2007 tapahtunutta keuhkojen siirtoa, mutta etenkin nyt kunnosta on pidettävä hyvää huolta ja uusia keuhkoja rasitettava riittävästi. Liikunta on päivittäistä mm. kuntosalin, zumban ja lenkkeilyn muodossa, mutta varsinaista lajiharjoittelua hän ei kerro kovin paljon harrastavansa.

Ehkä kuitenkin jatkossa enemmän, sillä tavoitteena on ensi vuonna heinä-elokuun vaihteessa järjestettävät elinsiirtourheilijoiden MM-kisat Etelä-Afrikan Durbanissa ja siellä ei ehkä pelkällä peruskunnolla enää pärjääkään.

Nopola Newsin välityksellä Jaana haluaa lähettää sydämelliset kiitokset tukijoilleen, joita ovat;

- Kyyjärven Saha Oy
- Betset Oy
- Kyyjärven POP-pankki
- Linja-autoliikenne R. Uusisalo Oy
- Kyyjärven kylätupa
- Linja-autoliikenne Esa Oksa
- Kyyjärven Piha ja Kiinteistö Oy