Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Vieras mies kirjastossa

18.9.2012 Pekka Termonen/kirjasto

Aloitin Kyyjärven kirjastonjohtajan työt elokuussa. Olen Kyyjärvellä kaksi päivää kuukaudessa. Tänne oli helppo ja mukava tulla. Maarit ja kirjasto olivat ennestään tuttuja.

Samoin seutukunta jo 40 vuotta. Olin kielten opettaja Kivijärvellä 1973-77. Huomasin aika pian, että  on Suomen lasten etu, että en jatka opettajana. Tänään iltapäivällä lähetyksessä oli juttua kirjastoista v. 1976. Seuraavana vuonna aloitin kirjasto-opinnot Tampereella. Ensimmäinen kirjastotyöpaikka oli Kärsämäellä 1979-1981. Sen jälkeen olin Punkaharjun kirjastonjohtajana vuoteen 2002 asti. Uusi koti ja työpaikka löytyi Kitsapin piirikunnasta Seattlen läheltä. Diane ja minä aloimme suunnitella Suomeen muuttua keväällä 2004. Aloitin Kannonkosken kirjastossa 1.9.2004. Ennen muuttoa soittelin Kannonkoskelle. Peltolan Alpo muisti minut Kivijärven ajoilta. Olimme juosseet kilpaa Kivijärvellä opettajien maastojuoksukisoissa. Alpo sanoi, että hänellä on tulokset tallella. "Niin on miullakin", totesin.

Minuun voi olla yhteydessä puhelimitse tai s-postitse muulloinkin kuin Kyyjärvi-päivinäni. Yhteystietoni löytyvät Kannonkosken kirjaston sivuilta. Hyvää alkavaa syksyä!

Pekka Termonen
P.S. Mikä ihmeen IFLA (kuva)? Lisää konferenssikuviani
P.S. 2 Ingressissä oli muutaman tunnin ajan 'viikossa'. Pyydän anteeksi.
P.S. 3 Peltolan Alpo, Kainulaisen Jukka ja mie Kuningaskuluttajassa (katseltavissa 4.10. asti)