Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

RÖNTGENIEN SULUISTA

Perjantaina 16.11.-12 röntgenit suljetaan seuraavasti:


MARRASKUUN TIEDOTE LÄÄKÄRIPÄIVISTÄINFLUENSSAROKOTUSAJAT

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Muistutettiin muistista

SPR / Katriina Oinonen 15.11.12

SPR:n omaishoitajahankkeen Minna Wacker kävi maanantaina 12.11.12 kertomassa meille muistista ja aivojen hyvin voinnista.

Tapahtuma oli SPR:n Kyyjärven osaston omaishoitajahankeen tapahtumia, joihin kaikilla asiasta kiinnostuneilla oli mahdollisuus osallistua. Monitoimitalolla järjestetty tapahtuma keräsikin mukavasti asiasta kiinnostuneita kuulijoita.

Aivoterveydestä huolehtiminen auttaa vireiden aivojen ja toimivan muistin ylläpitämisessä. Aivoterveyden, kuten muunkin hyvinvoinnin ja terveyden perusta on oikea ruoka, riittävä lepo ja liikunta. Säännöllinen ateriarytmi ja lautasmallin noudattaminen auttavat jaksamaan. Liikunta auttaa myös aivoja, se irrottaa ajatukset arjen velvollisuuksista ja vähentää niiden ylikuormittamista. Riittävä uni on toimivien aivojen toiminnan edellytys.

Aivojen jumppaaminen tekee niille myös hyvää. Uudet asiat, harrastukset, radion kuuntelu, lukeminen, kirjoittaminen, laulaminen ja pelien pelaaminen ovat aivoille jumppaa. Tee asioita erilailla kuin yleensä, kokeile vasemmalla kädellä kirjoittamista tai aloita vaikka jokin vanha harrastus uudelleen tai tee aivoille tehtyjä jumppaohjeita.

Aivot ovat pääoma, josta meidän kannattaa pitää huolta ja hyvä on myös tietää, että muistista ja avioista huolehtiminen tekee niistä vastustuskykyisempiä muistisairauksille. 

Kiitokset mielenkiintoisista tiedoista ja hauskasta aivojumpasta Minnalle! 


Aivojumppaohjeet löytyvät alla olevasta linkistä sivulta 17.:

http://www.kki.likes.fi/pages/UserFiles/File/Materiaalit/KKI-kunto-opas08.pdf