Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kyyjärven vedenpinnan korkeus

Kyyjärven vedenpinnan korkeustiedot.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Luontoa,kuvausta ja "fotosoppailua"

13.11.2012 Eki Holmberg

Lauantaina 10. marraskuuta Kyyjärven kameraseuran vieraana oli "sekatyömies" Hannu Ahonen Tikkakoskelta

Muutama viikko sitten tuli kerhoillassa esiin ajatus   kuvaukseen liittyvän "tietotilaisuuden " järjestämisestä. Ajatus sai tuulta alleen ja  marraskuisena lauantaina(10.11.) kokoonnuimme  kuuntelemaan,katselemaan ja keskustelemaan  kuvauksesta. Asiasta  oli kertomassa sekatyömies(omien sanojensa mukaan) Hannu Ahonen Tikkakoskelta.  Hannun alaa on luontoon liittyvä kuvaus  äärestä laitaan sekä myös ihmisluonto.  Tilaisuuden kuluessa saimme havaita miten  laajaa luontokuvaus on sekä miten voi tai pitäisi pyrkiä perinteisiä rajoja rikkomaan. Paikalla oli lähes koko seuran vakio porukka. Tilaisuus alkoi  normaaliin tapaan kahvin juonnilla ja esittelyllä ynnä jutusteluna  "niistä sun näistä".

Vauhtiin päästiin ,kun Hannu ryhtyi selvittämään kuvan ideointia ja rakennetta.  Asiat etenivät enemmä pohtien ja kysellen kuin luennoiden. Siinä ohessa katseltiin (ihmeteltiin) Hannun kuvia. Saimme huomata miten asioita voidan havainnoida ja toteuttaa monella tavalla- perinteisesti tai rajoja rikkoen. Osa tilaisuudesta kului kuvan käsittelyyn eli "fotoshoppailuun.  Kuvan käsittelyllä voidaan ymmärtää joko kuvan parantamista kuten esim. terävyyden tai valoisuuden  korjaamista tai sitten peräti kuvan muuttamista eli  ns. manipulointia jossa  sen alkuperäinen luonne saattaa muuttua. Tämä on digiaikana mahdollista ja riippuu kuvan ottajasta  mitä hän haluaa kuvalla kertoa. Päivä oli varsin mielenkiintoinen ja  loi uusia ideoita. Se mikä toki tuli selvästi esiin oli, että ei pidä kopioida,  vaan toteuttaa omia ajatuksiaan ja näkemyksiään. Jos katselee paljon toisten tunnettujen kuvaajien kuvia, on vaarana alkaa talloa valmiissa jalanjäljissä.  Kiitokset Hannulle ideoista ja esityksestä ja sitten vaan löytämään uusia omia ideoita . Lisäkuvissa on muutama näyte Hannu Ahosen kuva-ajattelusta.  "Kansikuva" Mustarastas   Hannu Ahonen

Seuraava kameraseuran ilta on sitten ensiviikon tiistaina, aika ja paikka  perinteinen.

Kyy Eki