Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kaarina ja Pekka "elakkeelle"!

Kyyjärven kunnan pitkäaikaisten työntekijijöiden, Kaarina Kortteen ja Pekka Mäkelän, "virallisia" eläköitymiskahveja nautittiin 2.11.2012 kunnantoimistolla.


K O K O U S K U T S U

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kaarina ja Pekka "elakkeelle"!

2.11.2012 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Kyyjärven kunnan pitkäaikaisten työntekijijöiden, Kaarina Kortteen ja Pekka Mäkelän, "virallisia" eläköitymiskahveja nautittiin 2.11.2012 kunnantoimistolla.

Kyyjärven oma poika Pekka Mäkelä otti vastaan kunnanrakennusmestarin tehtävät yli kolmekymmentä vuotta sitten - 1.4.1979. Kunnanrakennusmestariksi hän siirtyi suoraan Monitoimitalon työmaamestarin tehtävistä - monitoimitalon, joka tuolloin valmistui. Viimeisin suuri projekti, jossa Pekka oli mukana, oli nimenomaan tuon samaisen monitoimitalon eli Kivirannan remontti. Monta rakennuskohdetta ja työmaata on Pekan uralle ja tuolle välille mahtunut. Koko järvi on kierretty vesijohdolla, koko Honkalehdonmäki rakentunut omakotitaloja täyteen, samoin lukuisia halleja, teitä, viemäreitä ja muita kohteita on rakennettu ja peruskorjattu. Etenkin 1980-luvun lopun kova rakennusbuumi piirtyy elävänä mieleen vanhoja muistellessa.

Kaarina, oman kylän tyttö hänkin, "eksyi" aikanaan Suolahti-Äänekoski seudulle, mutta palasi kotikonnuille Wellingin Helenan manttelinperijäksi eli palkanlaskijaksi vuonna 1990. Oma koti rakennettiin Honkalehdonmäellä ja siellähän nyt sitten molemmat, Pekka ja Kaarina, viettävät eläkepäiviään naapureina huutoetäisyydellä. Vaikka Kaarina siirtyi hallinnonuudistuksessa muutamaksi viime vuodeksi Karstulan kunnan palkkalistoille, niin ei hänestä kunnon karstusta koskaan tullut.

Molemmat ovat viihtyneet ensin lomalla ja nyt eläkkeellä erinomaisesti eikä tiukkaa työtahtia ole tullut ikävä, työkavereita kylläkin. Työtä ja kiirettäkin molemmilla riittää, mutta erilaista sellaista. Kaarinan ensimmäinen eläke napsahtiaa tilille tässä kuussa ja Pekka on kuitannut tilin jo pari kertaa. Virallinen eläköitymispäivä Kaarinalla oli 1.11 ja Pekalla 1.10.2012. Vaikka tulotaso hieman tipahtaa, niin sitä Pekka kertoi ihmettelevänsä - sohvalla makoillessaan - että kukahan nämäkin eläkkeet oikein maksaa nyt ja etenkin tulevaisuudessa.

Leppoisia eläkepäiviä molemmille. Lisäkuvissa muutama kuva kahvitilaisuudesta ja molempien viimeisestä työpäivästä.