Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

"Onnea Isälle!"

Isänpäivää vietettiin sunnuntaina 11.11.2012. Kirkossa oli isänpäivän perhekirkko, jossa nuoret lauloivat. Nuoret olivat myös valmistaneet ja tarjoilivat isänpäiväkahvit täytekakun kera seurakuntasalissa.


Äitienpäiväkunniamerkit 2013

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Peuralinnan Peurat 50 v.

12.11.2012 Juha Tikkanen / E.Honkonen

Peuralinnan Peurat ry juhlisti 50-vuotiasta eränkäyntitaivaltaan juhlakahvien ja hirvikeiton merkeissä lauantaina 10.11.2012 Eräkartanolla.

Metsästysseura Peuralinnan Peurat perustettiin 20.12.1962 Kyyjärvellä Peuralinnan kylässä. Perustajajäseniä muistettiin 50v juhlakahveilla ja perinteeksi muodostuneilla hirvipeijaisilla, joissa tarjottiin maukasta hirvikeittoa syksyn saaliista.

Peuralinnan Peurat olivat anoneet Karstulan-Kyyjärven riistanhoitoyhdistykseltä kunniamerkkejä metsästysseuran perustajajäsenille ja seurassa pitkään toimineille. Perustajista Toivo Haaraselle ja Armas Viitalalle myönnettiin riistanhoitopiirin pronssinen ansiomerkki. Seuran kantavaa joukkoa ja eräperinteen ylläpitäjiä muistettiin myös riistanhoitopiirin pronssisella ansiomerkillä, jotka jaettiin Heimo Peuraselle, Hannu Patovistille ja Martti Eteläkarille. 
Karstulan-Kyyjärven riistanhoitopiirin tervehdyssanat lausui toiminnanohjaaja Tero Lahtinen. Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Matti Rantala ojensi vuosipäiviään täyttävälle metsästysseuralle komean pronssisen karhupystin kuvaamaan Peurojen samaa syksyn arvosaalista. Nimittäin 21.8.2012 kaadettiin Peuralinnassa 234 kiloinen uroskarhu, joten juhlavuosi on ollut pyyntimielessä myös juhlallinen.

Kyyjärven Erämiesten onnittelut ja naapuriseuran viirin ojensi Keijo Pillikko. Onnittelut ottivat vastaan Peurojen puheenjohtaja Aki Huumarkangas ja hirvestyksen johtaja Juha Tikkanen.
 
Hirvikeiton tarjoaminen ja peijaisjuhlat kuuluvat Peuralinnan Peurojen perinteisiin kiitoksena kyläläisille, maanomistajille ja naapuriseurojen edustajille. Se toimii myös leppoisana kyläjuhlana ja tapaamispaikkana syksyn harmauden keskellä. Kyläjuhlat ovat myös oiva paikka muistella menneitä vuosia ja tapahtumia. Yksi tällainen merkittävä tapaus oli Peurasen Yrjön mukaan kun edellinen karhu Peuralinnasta saatiin eräksi kauan aikaa sitten. Sen kuulemma oli kaatanut Saukon Vilhon isoisän isä arvatenkin 1800-luvulla. Näitä moninaisia eräjuttuja kertoiltiin pöydissä samalla kun nautittiin syksyn hirvikeitosta ja juhlakahveista. Iloinen puheensorina täytti molemmat Eräkartanon luokkahuoneet. Joskus ovat eränkäyntiin kuuluneet jutut voineet värittyä matkan varrella, mutta sehän kuuluukin tarinan juoneen.
 
Eräkartano tarjoaa upeat puitteet tapahtumien pitopaikkana ja keittiö asianmukaisena keittopaikkana suurkeittiön keittimineen ja pesukoneineen. Aiemmin hirvikeittoa on tarjoiltu myös Kyyjärven koululla ja Peuralinnan koululla. Nykyään myös seuran hirvijaoston lihankäsittely ja riiputus hoidetaan Erämiesten hygienisissa tiloissa Eräkartanon pihalla olevassa lahtivajassa. 
Peijaisten järjestäminen on mukavaa talkootyötä ja luo yhteishenkeä myös metsästäjien kotijoukkoihin. Syksyn jahtien lomassa on hyvä hetki juhlia ja tulla tapaamaan kyläläisiä sekä vaihtamaan kuulumisia.  Suurkiitos kuuluukin emännille ja pääkokki Kaarinalle, teitte maukkaan keiton ja hienot järjestelyt! Kylläisenä on hyvä jatkaa kohti joulun odotusta. Kiitos!