Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Erkki Puha saateltiin haudan lepoon

Erkki Einari Puha siunattiin lauantaina 27.10.2012 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli kirkossa.Katso lisäkuvat   

Aino Ohranen saateltiin viimeiselle matkalle

17.11.2012 Olavi Vallivaara

Aino Johanna Ohranen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 17.11.2012. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kirkon seurakuntasalissa.

Aino Johanna Ohranen e.Kotilainen syntyi 26.2.1924 Hilma ja Juho Kotilaisen perheen lapsena Saunakylän Hirvikankaassa. Hän sai kasvaa suuren perheen keskellä ja kävi kansakoulun Saunakylässä. Sodan jälkeen hänet vihittiin avioliittoon saman kylän pojan Hannes Ohrasen kanssa. Avioliitosta syntyivät lapset: Ritva, Helge, Seija, Arja, Aira ja Keijo. Seija nukkui pois jo lapsena. Ensimmäinen yhteinen koti oli Hirvikankaan Paavola ja sitten rakennettiin ja raivattiin rintamamiestila "Päivärinne" v.1951 Koskirinteeseen. Aino ja Hannes viljelivät ahkerasti kotitilaa ja hoitivat karjaa. Iän mukana oli luovuttava karjasta ja maataloudesta. He asuivat kotona v.2002, jolloin terveyden heiketessä oli muutettava Kyyjärvelle. Hannes puoliso nukkui pois syksyllä 2007.

Aino oli luonteeltaan ahkera, huolehtivainen ja tyytyväinen ihminen. Hän teki elämässään paljon ruumiillista työtä. Niin lehmien lypsy, rehun hankkiminen kuin kotitaloustyötkin tehtiin käsin. Lisäksi hän oli suuren perheen äiti. Ainon harrastuksiin kuului käsityöt. Monet sängynpeitot, verhot, sukat ym. ovat muistona äidin taidoista. Aino tapasi sanoa, kun joku  "toppuutteli": "Huilatessakin on mukava tehdä käsitöitä." Viitisen vuotta oli hänen leskeyden aika. Viime vuoden jouluviikolla hän muutti "Päivärinteen" pienkotiin, jossa viihtyi hyvin. Elämänvoimat heikkenivät ja hän nukkui pois lyhyen sairauden kautta 8.11.2012. Ainoa jäivät kaipamaan lapset perheineen, lastenlapset, Eino veli ja muut läheiset.

Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttori Minna Erkkilä lauloi siunauksen alussa ja saattolaulun ja suntiona oli Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa seurakuntasalissa kirkkoherra puhui, lastenlapset lukivat adressit ja yhdessä laulettiin virsiä ja muisteltiin Aino-äitiä ja mummoa.