Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Erkki Puha saateltiin haudan lepoon

Erkki Einari Puha siunattiin lauantaina 27.10.2012 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli kirkossa.Katso lisäkuvat   

Erkki Puha saateltiin haudan lepoon

27.10.2012 Olavi Vallivaara

Erkki Einari Puha siunattiin lauantaina 27.10.2012 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli kirkossa.

Erkki Einari Puha syntyi 10.1.1934 Karjalassa, Kirvun pitäjässä. Pikkupoikana hän lähti äiti-Annan kanssa Talvisotaa pakoon Pohjanmaalle, jossa he olivat mm.Jalasjärvellä ja muillakin paikkakunnilla. Välirauhan jälkeen palattiin kotiin Karjalaan. Jatkosodan aikana oli uudelleen lähdettävä äidin kanssa evakkomatkalle, joka suuntautui Kyyjärvelle. Äiti avioitui Kyyjärvellä ja yhteinen koti rakennettiin Metsä-Salmelaan, Metsolan tila. Metsolan tilaa ruvettiin raivaamaan v.1949 ja rakennettiin navetta ja päärakennus. Erkki kävi kansakoulun Pölkissä ja varttui aikamieheksi kodissaan. Vuonna 1959 hänet vihittiin avioliittoon Tertun kanssa ja heille syntyi avioliitosta tytär Marita Kyllikki. Maritan ollessa vain parin kuukauden ikäinen äiti kuoli ja Erkki jäi leskeksi pienen tyttärensä kanssa. Uuteen avioliittoon Erkki vihittiin Liisan kanssa syksyllä 1966. Toisesta avioliitosta Liisan kanssa syntyivät lapset: Päivi, Matti, Tiina ja Mika.

Liisa ja Erkki Puha viljeliväy yhdessä Metsolan tilaa ja hoitivat karjaa. Uusi navetta rakennettiin ja Erkki teki metsätöitä talvisin omissa metsissä. Kotitilaa kohennettiin peltojen salaojituksella ja päärakennusta remontoitiin parikin kertaa. Erkille maatilan hoito oli mieluista työtä ja samalla harrastusta. Hän aikanaan oli mukana Meijerin luottamustoimissa. Sairauden myötä Erkin oli hellitettävä maataloustöistä vähitellen ja Liisankin kunnon heikentyessä lehmät pantiin pois v.1995. Erkki oli seurallinen ja vilkas niin kuin karjalaiseen taustaan sopiikin. Monesti hän vieraili Liisan kanssa Kirvussa, lapsuuden juurilla. Viimeiseltä reissulta hän otti pussiin kotirannan hiekkaa, jonka pyysi vaimonsa sirottelemaan lähtöhetken tullessa arkulleen. Sairauden myötä elämän voimat heikkenivät ja Erkki nukkui pois Karstulan sairaalassa 6.10.2012. Erkkiä jäivät kaipaamaan Liisa puoliso, lapset, lastenlapset, sukulaiset ja muut ystävät.

Siunauksen toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Minna Erkkilä ja suntiona Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa Kyyjärven kirkossa puhui kirkkoherra, Erkin sukulaispoika Tero Puha Hyvinkäältä muisteli lämpimin sanoin sukulaismiestään ja lauloi kitarasäestyksellään "Täällä Pohjantähden alla", Teron veli luki adressit ja yhdessä laulettiin kanttorin johdolla Liisa puolison valitsemia virsiä.