Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Keski-Suomen laakakaistahankkeiden tilannekatsaus

Kaikkiin Keski-Suomen laajakaistahankkeisiin on nyt valittu operaattorit.


Kyyjärven laajakaistahankkeen liittymäkartoitus

Yhteistyökumppanit

Kyyjärven laajakaistahankkeen liittymäkartoitus

23.7.2012 Tiedote / Kyyjärven mediamyllärit ry / AT

Verkko-osuuskunta Kuuskaistan laajakaistahankkeen liittymäkartoitus on käynnistynyt. Nyt on aika tehdä sopimus ja varmistaa tietoliikenneyhteyksien toimivuus pitkälle tulevaisuuteen!

Liittymäkartoituksen aikana kiinteistön omistajien on mahdollista liittyä rakentuvan verkon käyttäjiksi.  Kyyjärven hanke kattaa koko kunnan alueen ja koskee kaikkia kiinteistöjä loma-asunnot mukaan lukien.

Liittymän tai liittymävalmiuden hankinta kannattaa ehdottomasti tehdä juuri nyt, toteaa alueen projektista vastaava projektipäällikkö Jari Yli-Koivisto.  Tekemällä sopimuksen varmistat kuidun saatavuuden. Verkon rakentamiseen liittyvä suunnittelu ja reittisuunnitelmat perustuvat sopimuksen tehneiden liittyjien sijaintiin alueella.  Tilaus tulisikin nyt jättää viipymättä valmiin liittymän osalta tai liittymävalmiuden osalta.

Valokuituverkkoon liittyminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi ja yksinkertaiseksi ja etenkin siten, että liittymiskynnys olisi mahdollisimman matala. Tarjolla on mm. erilaisia rahoitusvaihtoehtoja sekä vaihtoehdot käyttövalmiista liittymästä pelkkään kuituvalmiuteen. Lisätietoja saat jälleenmyyjiltä tai suoraan Kuuskaistalta osoitteesta www.kuuskaista.com

Käyttövalmis liittymä

Kuuskaista rakentaa verkon tai liittymävalmiuden kaikkien halukkaiden kiinteistöihin samoin ehdoin käyttötarpeesta ja etäisyydestä riippumatta, on sitten kyseessä teollisuus-/liikekiinteistö, taloyhtiö, omakotitalo tai loma-asunto. Liittymän hinta on 1.353 €. Liittymän lisäksi tarvitaan päätelaite ja välikuitu sekä tietenkin laiteasennus ja yhteyden testaus. Käyttövalmiin liittymän hinnaksi muodostuu näin ollen yhteensä 1.610,80 €. Kaikki edellä mainitut hinnat ovat arvonlisäverollisia eli sisältävät alv:n 23 %. Kotitalouksilla on mahdollisuus hyödyntää kotitalousvähennys, joka huomioiden käyttövalmis liittymä maksaa 1.208 €. (Lisätietoa kotitalousvähennyksestä löytyy verohallinnon sivulta osoitteesta http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys/)

Kuituliittymävalmius

Kiinteistöön voidaan hankkia myös ns. kuituliittymävalmius, jolloin tontille, kivijalan viereen tuodaan kuituliittymäkieppi, joka on myöhemmin otettavissa käyttöön. Liittymävalmiuden arvonlisäverollinen hinta on 492 €.

Liittymävalmiuden käyttöönotto maksaa 861 € (sis. alv 23 %). Tämän lisäksi tarvitaan tietenkin vielä päätelaite, välikuitu, yhteyden asennus ja testaus, jolloin käyttövalmiin liittymän kustannukset kotitaloudelle kotitalousvähennys huomioiden ovat yhteensä 1.208 € (ilman kotitalousvähennystä 1.610,80 €).

Verkkomaksu

Liittymän kuukausittainen verkkomaksu on 36,30 €. Tällä hinnalla voit ottaa käyttöösi kaikki mahdolliset tarjolla olevat palvelut, mm. internet, iptv, valvontakamera-käyttö. Verkkomaksun lisäksi asiakas maksaa palvelun tarjoajille tilaamistaan palveluista. Liittymiä voi hankkia myös rajoitetulla käytöllä, joka alentaa kuukausittaista verkkomaksua.


Liittymät kerros- ja rivitaloihin

Kerros- ja rivitalot tarvitsevat yhden yhteisen liittymän. Yksittäisiltä huoneiston haltijoilta veloitetaan hinnaston (www.kuuskaista.com) mukaiset palvelumaksut vain niistä palveluista joita huoneiston haltija on halunnut käyttöönsä. Näin ollen kustannukset tulevat erillisen kiinteistön omistajan kustannuksiin verrattuna edullisemmaksi.
   
Open Access?

Open access noudattelee energiayhtiössä käytössä olevaa mallia, joissa verkon omistaja perii verkkomaksun (energiayhtiöissä siirtomaksu) ja palveluista (sähköstä) maksetaan erikseen.
Rakennettava Kuuskaistan valokuituverkko on samantyyppinen eli ns. open access verkko, mikä tarkoittaa sitä, että asiakas voi itse valita palveluiden toimittajan. Kilpailun kautta varmistetaan palveluiden hintojen pysymisen edullisella tasolla. Internetyhteydet ovat tällä hetkellä saatavissa yksityistalouksiin 100/100 Mb nopeudella. Yrityksille ja tehokäyttäjille liittymät on saatavissa jopa 1000/1000 Mb nopeudella.


Miksi verkkoon tulisi liittyä nyt? Mitä se jatkossa maksaa

Hyvänä nyrkkisääntönä voitaneen pitää sitä, että kaivinkoneita ja urakointiporukkaa ei kannata päästää kiinteistön ohi. Myöhemmin liittymän rakentamisen kustannukset yhteysmatkasta riippuen voivat nousta jopa 20.000 euroon.


Valokuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa

Nopeiden ja monipuolisten yhteyksien lisäksi valokuituliittymä antaa kiinteistöllesi merkittävän arvoruiskeen, joten se on näin ollen myös satsaus pitkälle tulevaisuuteen.
Valo on tutkimusten mukaan nopein siirtotie eikä kapasiteetin lisätarve tule ongelmaksi.  Valokuituverkon pitkäikäisyys on todistettu käytännössä, sillä esimerkiksi Vantaalla on yhä käytössä valokuituverkko, joka on rakennettu 50 vuotta sitten.  Hankkimalla valokuituliittymän mahdollistat kiinteistösi arvon ja palvelujen saatavuuden nyt ja tulevaisuudessa. Kun verrataan kiinteistöä tai kesämökkiä, jossa on tai ei ole valokuituyhteyksiä - haluttavuus ja käyttömahdollisuudet ovat huomattavan erilaiset kun mietitään vaikkapa seuraavan 25 vuoden tarpeita.

Miten liittymän saa hankittua?

Liittymäsopimuksen voit hankkia usealla eri tavalla. Kyyjärvellä liittymien jälleenmyynnistä vastaa Kyyjärven Mediamyllärit ry, joka käynnisti liittymien sopimusten teon Kyyjärven markkinoilla. Jatkon suhteen kannattaa seurata ilmoittelua Nopola Newsistä tai nykiä mylläreitä hihasta kylällä liikkuessaan, niin saadaan hoidettua homma pois päiväjärjestyksestä pikimiten.

Myyntialuetta ei ole rajoitettu, joten naapurikuntien kiinteistöjen omistajat voivat saada tietoa ja tehdä sopimuksen myös Kyyjärven mediamyllärit ry:n kautta. Seutukunnalla jälleenmyyjiä on useita ja lähialueilla esimerkiksi Kivety.com Kivijärvellä ja Valokuvausliike Anitan Kuva Karstulassa.

Liittymäsopimuksen voi tehdä myös suoraan netissä osoitteessa www.kuuskaista.com  etusivulla olevan ”Tilaa kuitu” -linkin kautta. Jälleenmyyjäksi voit laittaa esimerkiksi Kyyjärven mediamyllärit ry:n niin halutessasi.

Lisätietoja esitteessä. >Tutustu esitteeseen.