Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Kirjailijavieraana tietokirjailija Mikko Porvali

26.11.2012 Niina Huvila/kirjasto

Illan aiheina jatkosodan tiedustelutoiminta ja suomalainen sotilasvakoilu toisen maailmansodan aikana
sekä kaukopartiotoiminta.

Kyyjärven kirjastossa 5.12.2012 klo 18 alkaen esitelmöivä Porvali (synt. vuonna 1980 Petäjävedellä) on monipuolinen mies. Koulutukseltaan hän on juristi. Hän on palvellut valmiussotilaana ja rauhanturvaajana sekä tehnyt töitä myös toimittajana. Kaikki tämä tietotaito yhdistyy hienosti hänen tuotannossaan, elävästi ja puolueettomasti kirjoitettuna. Kirjailijan oma mielenkiinto ja innostus näkyvät joka rivillä, sillä teksti imaisee mukaansa jännittävän romaanin tavoin.

Kirjan Vakoojakoulu - Päämajan asiamieskoulutus jatkosodassa (2010) sytyttäjänä on Porvalin isoisä, vakoojakouluttajana toiminut luutnantti Antti Porvali, jonka jäämistöön sisältö osittain perustuu. Se on ensimmäinen kattava kuvaus jatkosodan salaisesta asiamiestoiminnasta.

Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi nimetty Operaatio Hokki - Päämajan vaiettu kaukopartio (2011) kertoo uskomattoman tositarinan jatkosodan lopussa suoritetusta operaatiosta. Mannerheim-ristin ritari Ilmari Honkanen sai johdettavakseen kaukopartioiskun Petroskoin ratapihalle, koska Neuvostoliiton vaatimukseen ehdottomasta antautumisesta ei aiottu suostua. Mutta kun yksi asia epäonnistuu, kaikki menee uusiksi...Kuinka annettu tehtävä lopulta suoritettiin ja ennenkaikkea, kuinka miehet pääsivät takaisin omalle puolelle? Tämä trilleri on koottu partion sotapäiväkirjan ja kuvien pohjalta. Tässäkin kirjassa on mukana tekijän isoisä, Antti Porvali.

Uusin teos, Salainen tiedustelija - Suomalaisen vakoojaupseerin kirjeet 1940-44 (2012) paljastaa, että Suomen lähettämiä salaisia asiamiehiä selviytyi luultua enemmän. Kirja kertoo Igor Vahrosista (1917-1996), joka toimi jatkosodan aikana Äänislinnan vakoojakoulussa kouluttajana. Neuvostoliitosta pikkulapsena Suomeen muuttanut Vahros eli mielenkiintoisen ja tapahtumarikkaan elämän. Elokuva-ainesta!

Tilaisuus liittyy Opetus- ja kulttuuriministeriön avustamaan 5K-kampanjaan (Kepri-kirjastojen Kirja kuukaudessa - kampanja). Tervetuloa mielenkiintoiseen iltaan Kyyjärven kirjastoon! Kahvitarjoilu!