Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Aliupseerioppilas Noponen

7.12.2012 Tuula Härkönen / kh.

Lauri Noponen, kunnan opintostipendin saaja, haluaa palomieheksi.

- Hei Lauri, sopivasti rentoudut raksahommissa. Mitä muuta kuuluu kevään 2012 ylioppilaalle?
- Aloitin heinäkuussa Utissa maavoimien erikoisjoukoissa, siis laskuvarjojääkärikomppaniassa. Siinä menee juhannukseen asti. Vaativaa ja mielenkiintoista. Ilmapiiri on hyvä ja porukat motivoituneita, kertoo Lauri. Kurssille piti hakea. 300 kutsuttiin kaksipäiväisiin valintakokeisiin: oli mm. fyysiset ja psykologiset testit, lääkärintarkastus, ryhmätöitä, haastatteluja.

Lauri viihtyi lukiossa. Perhon lukio tarjoaa tasokasta opetusta ja monipuolisia kursseja. Laurilla on ollut kauan ammattihaave, johon tarvitaan lukiopohja, joten hänelle lukioonmeno oli selvä.

Isoveljen malli lienee ollut merkittävä, että hän on valinnut palo- ja pelastusalan. Lauri sai jo keväällä opiskelupaikan pelastusopiston päällystökoulutukseen, mutta nyt tulevana keväänä hän hakee palomiespuolelle. Inttikokemuksesta on siihen hyötyä: toiminnan monipuolisuus, johtajakoulutus, vastuunotto, samoin hyvä fyysinen kunto.
- Olen aina harrastanut paljon liikuntaa: monia lajeja. Siitä on kyllä hyötyä tuolla Utissa ja sitten pelastusopistossa.

Tapasin Laurin kälynsä rakennuksella. - Mukavaahan tämä on, auttaa sukulaisia. Olen pienestä pitäen tykännyt tehdä töitä, kesätöissäkin olen ollut heti kun se oli mahdollista.  

Hyvää jatkoa Lauri!

PS Kunnan opintostipendiä voivat hakea ed.vuoden 1.7.- 31.12. ja myöntämisvuonna 1.1. - 30.6. valmistuneet kyyjärveläiset nuoret, (alle 29-v.: lukiosta, toisen asteen ammattiopistosta, korkeakoulusta ja yliopistosta valmistuneet).