Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Katso lisäkuvat   

Tuija Vehkalampi saateltiin kirkkomaahan

26.1.2013 Olavi Vallivaara

Tuija Anneli Vehkalampi siunattiin lauantaina 26.1.2013 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kirkon seurakuntasalissa.

Tuija Anneli Vehkalampi e. Ohranen syntyi Anna ja Toivo Ohrasen perheen toiseksi vanhimpana lapsena 14.10.1955. Hän varttui ison perheen keskellä kodissaan Oikarin kylällä. Kotikylän koulua hän kävi joen toisella puolella. Jyväskylään hän muutti töihin 1970-luvun alkupuolella. Tulevaan puolisoonsa Erkki Vehkalampiin Tuija tutustui Erkin päästyä armeijasta ja heidät vihittiin avioliittoon Kyyjärven kirkossa kesäkuussa 1975. Avioliitosta syntyivät lapset: Toni ja Tiina. Tuijan ja Erkin perhe asui Jyväskylässä aluksi Jyskässä ja myöhemmin Pupuhuhdassa. Tuija työskenteli muutettuuaan Jyväskylään yliopiston konttorissa ja myöhemmin perhepäivähoitajana ja iltaisin siivoustöissä. Vuonna 1980 Vehkalammin perhe muutti Saarijärvelle, jossa Tuija kotiäidin töiden lisäksi oli perhepäivähoitajana. Vuonna 1983 he muuttivat Kyyjärvelle, kun Erkille avautui työpaikka Kyyjärven sahalta. Aluksi asuttiin rivitalossa kunnes valmistui omakotitalo Honkalehdolle. Tuija toimi myös Kyyjärvellä perhepäivähoitajana. Tuijan ja koko perheen elämään tuli suuri muutos, kun hän vakavasti sairastui v.1995. Omakotitalosta muutettiin rivitaloon Kivirannantielle ja Tuijan joutui luopumaan työtehtävistään. Tuija teki kotitöitä, leipominen oli hänelle mieluinen työ ja Erkin auttaminen talonmiestöissä. Tuijan valmisti monet voileipäkakut kyyjärveläisten juhlapöytiin ja hän oli mukana Palokuntanaisten toiminnassa. Hän oli luonteeltaan rauhallinen ja iloinen. Noin vuosi sitten Tuija sai  sairaskohtauksen, jonka jälkeen hän oli monen sairauden tuttu. Jyväskyässä oli käytävä hoidossa joka toinen päivä kunnes tilanne muuttui niin huonoksi viime syksynä, että oli oltava kokonaan sairaalahoidossa. Seitsemän viikkoa Erkki puoliso oli sairaalassa hänen kanssaan. Ajalliset tuskat päättyivät, kun Tuijan elämänlanka katkesi 10.1.2013. Tuijaa jäivät kaipaamaan Erkki puoliso, Toni, Tiina ja Sami sekä lastenlapsi Juho. Sisarukset, sukulaiset ja monet ystävät.

Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Minna Erkkilä ja suntiona Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa kirkkoherra puhui ja Hannu Hietikko, Hilkka Parkkonen ja Liisa Pölkki, Elina Honkola ja Helluntaiseurakunnan kuoro lauloivat. Minna Erkkilä toimi säestäjänä ja adressit luki Elina Honkola sekä kummipoika Ville Ohranen. Palokuntanaiset hoitivat tarjoilun.