Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tiedontuottajien koulutukset käyntiin

Nopola Newsin uuden julkaisujärjestelmään koulutukset käynnistyvät 8.1.2013. Tammikuun koulutuspäivät ohessa. Varaa aika ja tule koulutukseen!


Mediamyllärit ry:n syyskokouksen päätöksiä

Yhteistyökumppanit

NettiTV: Lentopalloa, kunniamerkkien jako, kulttuurihenkilö ja valtuusto

19.1.2013 Kyyjärven meidiamyllärit ry / Aaro Toppinen

NettiTV-/iptv:ssä runsaasti mielenkiintoista tarjontaa viikonlopusta alkaen.

Lähetykset käynnistyvät lauantaina klo 18.00 huippujännittävällä miesten I-sarjan ylemmän jatkosarjan lentopallo-ottelulla Kyky-Betsetin ja HU-Kalajoen välillä. Ottelu on samalla HU-Kalajoen lentopallogurun Arto Raution 50-vuotisjuhlaottelu. HU-Kalajoki haluaa varmasti tarjota Artolle juhlan kunniaksi voiton ja Kykyn paras vastalahja on varmasti tulinen taistelu viimeiseen pisteeseen saakka. Asetelmat ovat siis erittäin maukkaat ja etenkään brassien tulisuus ei ainakaan yhtään viilennä tunnelmaa.  Lasse tykittää tuutin täydeltä keltaiset lasit päässä ja kotiyleisö pitänee meteliä tuttuun tapaan. Kansainvälisyyttä on kosolti luvassa, sillä kentällä nähdään tänään vähintään viiden maan kansalaisia.

Maanantaina ennen kunnanvaltuuston kokousta on luvassa Tasavallan presidentin 6.12.2012 myöntämien kunniamerkkien jako sekä Vuoden kyyjärvisen sekä Vuoden kulttuurihenkilön julkistaminen.

Kunnanvaltuuston kokous on historiallinen ainakin parissa mielessä. Maanantaina kokoontuu nimittäin Suomen historiassa kautta aikojen ensimmäinen kunnanvaltuusto, jossa on eniten alle 35-vuotiaita päättäjiä (tai nyt ainakin tänä vuonna toimintansa aloittavista valtuustoista)

Kokous on historiallinen myös siinä mielessä, että Veikon ja Irman kanssa aloitettiin valtuuston kokousten suorien lähetysten tekeminen nettiin lähes päivällleen kahdeksan vuotta sitten - muistaakseni tammikuussa 2005. Kylmä hiki pinnassa, silmät ja korvat tarkkoina seurattiin kun nettiradion latausten määrää osoittava viisari kipusi 30-40 latausen tietämille - katkeaako lähetys vai ei. Nettiradiolähetyksistä on siirrytty nettiTV- / iptv-lähetyksiin. Kunnanjohtajia on tainnut olla yhtä monta kuin tämän iltaisessa lentopallo-ottelussa kansallisuuksia kentällä. Netin kehitys niin teknisesti kuin sisällöllisestikin on kahdeksassa vuodessa ollut käsittämätön - kahdeksan vuotta sitten Facebookista ei ainakaan näillä kylänraiteilla puhunut kukaan mitään - kouluissa kyllä viittailtiin mutta ei twiittailtu kuten nykyään.

Monenlaisia lähetyksiä on tehty, mutta valtuustorintamalla ei Kaustisen valtuustonkokouksen 1200 latauksen ennätystä ole vielä rikottu. Jos ja kun myös Perhon kunnanvaltuustot talven mittaan tulevat ohjelmistoon, on mielenkiintoista nähdä mikä suosio niille saadaan.

Kuvan juhlajuomia kaikesta huolimatta ei tiettävästi valtuustossa ole tarjolla, kahvia kylläkin. Kuva MindTrek -gaalasta vuodelta 2006.

Tervetuloa