Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Peuralinnan kinkerit Kortteella

21.2.2013 Olavi Vallivaara

Kuva ei ole Peuralinnan kinkereiltä, vaan viime syksyn ruskaretkeltä. Tromsan Elverhöyn kirkon alttarin edessä olimme yhteiskuvassa. Tellervo ja Markku Kortteen kodissa muisteltiin viime syksyn matkaa ja puhuttiin tulevasta matkasta Suomen ja Norjan Lappiin syyskuun puolessa välin. Retkelle voi ilmoittautua puh 045-1291620 tai 014-471267.

Kinkereillä puhuttiin myös sakramenteista. Sakramentit on Jeesus asettanut uskon vahvistukseksi. Peuralinnalaiset muistelivat, että Kortteen vanha mummo, Hilda Korte, oli kyläkätilö. Hän toimitti monta hätäkastetta, jotka pappi sitten vahvisti. Ehtoollisella käynnistä keskusteltiin ja muisteltiin Jeesuksen sanoja: "Niin usein, kun te syötte tai juotte." Ehtoollisella voi käydä usein, kun usko on heikko ja tarvitsee vahvistusta Herran ruumiista ja verestä. Kelvollinen ehtoollisvieras on se, joka tarvitsee Kristusta ja syntien anteeksiantamusta omalle kohdalleen. Puhuttiin myös kylän ja seurakunnan asioista. Toivottiin, että tulevaisuudessa voisimme olla itsenäisessä kunnassa ja seurakunnassa, kun palvelut ovat nyt hyvät.

Peuralinnan kirkkopyhä on sunnuntaina 3.3.2013. Silloin vietämme myös Kyyjärven kirkon peruskiven muurauksen 60-vuotispäivää. Ensi vuonna kokoonnutaan kinkereille Vellamo ja Mauri Mäkiselle.