Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Raimo on "oman kylän pappi"

8.2.2013 Olavi Vallivaara

Raimo Kytölä on syntyisin Kyyjärveltä ja toimii nykyisin Perhon seurakuntapastorina. Hän toimittaa ensi sunnuntai-iltana 10.2. klo 18 alkaen Laskiaisillanmessun Kyyjärven kirkossa.

Raimo Kytölä on syntynyt Kumpulan kylällä Irja ja Heimo Kytölän perheen poikana. Nuorena muutti Jyväskylään ja opiskeli maalarin ammattiin. Jyväskylästä löytyi Riitta puoliso, jonka kanssa vihittiin avioliittoon. Avioliitosta on syntynyt kolme tyttöä ja poika. Riitta puoliso on opiskellut diakonissaksi. Perhe muutti Kyyjärvelle vuonna 1999, kun Riitta valittiin Kyyjärven seurakunnan diakonissaksi. Siitä lähtien Kytölän perhe on asustanut Kyyjärven Pappilassa.

Raimon sisimmässä paloi ajatus teologian opiskelusta. Hän aloitti opiskelut Avoimessa yliopistossa ja tuli valituksi myöhemmin opiskelemaan teologiaa Joensuun yliopistossa. Raimo on hyvä esimerkki monelle tulevaisuutta, opiskelua ja ammattia suunnittelevalle. Ei kannata "kirvestä heittää kaivoon" - aina on mahdollisuuksia ja uusia teitä avautuu! Kun löytyy motivaatiota ja sitkeyttä - toive toteutuu. Raimo valmistui Joensuun yliopistosta Teologian maisteriksi ja vihittiin runsas vuosi sitten papiksi Kuopion tuomikirkossa. Hän toimii pappina Perhon seurakunnassa ja tuntee olevansa oikeassa ammatissaan

Kyyjärvi on pieni seurakunta, mutta täällä asuu kaksi pappia toisin kuin monessa naapuriseurakunnassa. Ensi sunnuntaina voi tulla kuulemaan Kyyjärven kirkkoon Perhon seurakuntapastoria Raimo Kytölää, "oman kylän pappia"! Messussa on mukana kanttori Minna Erkkilä, joka johtaa myös Naisten lauluryhmää ja suntio Alpo Noponen. Tervetuloa!