Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Pölkin kinkereillä puhuttiin vanhusten yksinäisyydestä

14.2.2013 Olavi Vallivaara

Kesällä nautittiin kahvit Anni Pölkin huvilalla kesäillan hartauden jälkeen. Kinkereillä oltiin laskiaisiltana 14.2.2013 Annin kotona Virtalassa.

Kinkereillä keskusteltiin ja laulettiin voimakkaasti kinkerivirsiä. Erityisesti keskusteltiin tämän vuoden yhteisvastuukeräyksen tiimoilta. Keräyksen kohteena ovat yksinäiset vanhukset Suomessa ja Kambodzassa. Todettiin, että vanhoja on paljon Pölkin kylälläkin. Pidetään vanhaa tapaa yllä, että katsotaan talvella aukenevatko naapurin verhot ja nouseeko savu piipusta. Soitellaan ja käydään katsomassa naapuria. Maaseudulla ei tarvitse yhteisöllisyyttä opettaa. Se on ollut aina käytössä, mutta ainahan petraamisen varaa on. Anneli Pölkki kertoi tyttärensä Hanna-Leenan matkasta Kambodzaan joitakin aikoja sitten. Siellä vanhusten tilanne on vielä vaikeampi kuin Suomessa. Hanna-Leena Pölkki on parhaillaan Suomen Lähetysseuran kautta kehitysyhteystyössä Nepalissa. Hän on myös meidän seurakunnan nimikkolähetti.

Kinkerit on yhteisöllinen tapahtuma, kun kylän väki täyttää pirtin. Vaihdetaan kuulumisia ja keskustellaan tärkeistä asioista ja ollaan Jumalan sanan ääressä. Kinkerien päätyttyä Anni totesi: "Minä jään nyt Annin kanssa Virtalaan jatkamaan iltaa." Anni oli mielissään jaksaessaan järjestää kinkerit ja nähdessään monet kyläläiset kodissaan. Kiitokset Annille kinkereistä ja monista muistakin juhlista vuosien varrella! 

Kuva on viime heinäkuulta Annin huvilalta Pölkistä.