Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Visailua virsillä

15.2.2013 Minna Erkkilä

Nopolan koulun 3. ja 4.-luokkalaiset osallistuvat Virsivisa -kilpailuun.

Virsivisa on valtakunnallinen kilpailu, jossa 3. ja 4 -luokkalaisia perehdytetään virsien laulamiseen ja virsikirjan maailmaan. Luokissa on jo pitkän aikaa opeteltu paljon virsiä, osa niistä ennestään ihan tuttuja, osa uusia tuttavuuksia. Virsiä on laulettu ja samalla opiskeltu niiden sisältöä ja tekijätietoja sekä niihin liittyviä kirkkovuoden tapahtumia. Virsitunnit ovat olleet siis sekä musiikin että uskonnon tunteja.

Tällä viikolla oppilaat ottivat sitten mittaa toisistaan virsien osaamisessa, kun koululla järjestettiin ensimmäinen luokkienvälinen kisa. Tietämys punnittiin 3 tai 4 hengen joukkueiden kesken. Joukkueiden tehtävänä oli laulaa arvottu virsi, jatkaa kanttorin aloittamaa virttä ulkomuistista, tunnistaa soitettu virsimelodia sekä näytellä tai piirtää virsi. Lisäksi tuli vastata kirjallisesti muutamiin kysymyksiin.

Hyvin oli luokissa virsiä opittu, vain muutaman virren kohdalla tuli eteen kysymys, mitenkäs se menikään. Hyvin osattiin myös käyttää virsikirjaa tietokirjana. Visailun tähän vaiheeseen kuuluu 20 virttä, mutta vielä on opeteltava muutama lisää, sillä visa jatkuu koko kevään. Seurakuntien parhaat joukkueet jatkavat kilpailemista hiippakuntatasolla, joista voi vielä edetä valtakunnalliseen kilpailuun.