Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Koulupäivä Kumpulassa

19.2.2013 Perusopetus/ Eliisa Autio

Eräänä helmikuisena aamuna Nopolan koulun kolmasluokkalaiset suuntasivat koulupäivän viettoon Kumpulan vanhaan kyläkouluun.

Ohrasen Päivi ja Anssi vastaanottivat meidät iloisesti halaten. Ohrasen perhe oli myös varustanut koulun tilat upeasti tulevaa koulupäivää varten. Koulun seiniä koristivat värikkäät, vanhat opetustaulut. Opettajanpöydällä komeilivat haalistuneet, entisaikojen kolmasluokkalaisten koulukirjat. Eveliina oli sisustanut toisen luokkahuoneen liikuntatuokiota varten ”koirapuiston” telineradaksi pehmeillä tyynyillä ja matoilla. Kouluruokaa eväiden muodossa nautimme mukavasti yhteisen pöydän ympärillä tunnelmallisessa koulukeittiössä.

Päivän aikana ennätimme tutustua Kyyjärveen kotikuntana. Opettelimme kyyjärveläisiä kyliä ja niiden vahvuuksia. Huomasimme, että meidän luokkalaiset asustelevat Kyyjärven keskustassa, Honkalehdossa, Oikarilla, Kumpulassa ja Pölkissä. Opetustuokion päätteeksi suunnittelimme ”unelmien kylän” palveluineen koulun lumiselle pihalle. Unelmakylään rakensimme ainakin taksiaseman, kylpylän, hotellin, ruokakaupan ja leipomon.

Helmikuinen sää suosi meitä lumirakentajia oikein kunnolla. Ilma oli ihanan aurinkoinen ja lumirakennelmat hohtivat kimallustaan pienessä pakkassäässä. 

Erilainen koulupäivä huipentui täytekakkutarjoiluun, jolla juhlistimme Eveliinan tulevia kymppisynttäreitä. Iloisin ja tyytyväisin mielin odottelimme koulun pihassa kotimatkaa samalla vähän harmitellen, että kylläpä koulupäivä meni tällä kertaa ihan liian nopeasti. Kiitos vielä järjestelyistä Ohrasen perheelle!