Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Muutoksia lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun toimintaohjeisiin

13.2.2013 Heli Auranen

Sivistyslautakunta on tehnyt helmikuun kokouksessaan linjauksia lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun toimintaohjeisiin.

- Asiakasmaksu muuttuu 1.3.2013 lukien 30 euroa/päivä.

- Kunnan kustantamien tukien päällekkäisyyttä vältetään. Jos perhe palkkaa yksityisen hoidon tuella hoitajan, perhe ei ole oikeutettu saamaan tilapäistä kotipalvelua. Yksityisen hoidon tuella kotiin on jo palkattu hoitaja, joka auttaa perhettä. Akuuteissa tilanteissa esim. hoitajan äkillisessä sairastumisessa, perheelle tarjotaan mahdollisuus tilapäiseen hoitoon päiväkoti Muksulassa. Muutos astuu voimaan 1.3.2013.

Muilta osin toimintaohjeet pysyvät ennallaan:

  • Lapsiperheiden tilapäistä kotipalvelua tarjotaan perheille, jotka kotona hoitavat alle kouluikäisiä lapsia. HUOM! Vanhempien töihin meno ei kuulu tämän palvelun piiriin. Vanhempien töihin menoon liittyvässä tilanteessa palvelua tarjoaa päivähoito!
  • Tilapäisen kotipalvelun pääpaino on lastenhoitotyössä ja siihen liittyvissä perheen päivittäisissä kotitöissä.
  • Työntekijän työaika on 7.40 päivässä ja työaika sijoitetaan 7-17 välille.
  • Lapsen syntymän yhteydessä palvelu on maksutonta 5 arkipäivältä. Päivät on käytettävä 6 kuukauden sisällä lapsen syntymästä.
  • Hoitajan ollessa vuosilomalla tai sairaana tai perheen akuutissa tilanteessa, perheellä on mahdollisuus käyttää tilapäistä hoitoa päiväkoti Muksulassa. Tilapäinen hoito ei vaikuta kotihoidon tukeen.
  • Palvelua varataan kuukaudeksi kerrallaan eli tammikuussa varataan helmikuun päiviä jne. Mikäli palvelun tilaajia on useampia samalle päivälle, palvelua annetaan tilausjärjestyksessä. Akuuteissa tilanteissa perheet ovat olleet joustavia päivien siirtojen suhteen.
  • Lasten kasvattamisessa voi tulla eteen suuria tai pieniä huolia. Kiertävä erityslastentarhanopettaja on tavattavissa kaksi kertaa kuukaudessa. Otathan rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset apua, tukea tai konsultointia arkisissa huolissa.
  • Palvelu varataan päiväkodin johtajalta numerosta 044 459 7099. Jos numero ei heti vastaa, kannattaa jättää soittopyyntö.