Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kyyjärven päivähoidon kuulumisia

8.2.2013 Päivähoito/Marika Huhtanen

Päivähoidossa on talven aikana puuhailtu monenlaisia asioita.

Ennen  joulua aloitettiin uimiset ja saunomiset Monitoimitalolla. Ajatuksena on ollut , että jokainen halukas lapsi pääsee kerran mukaan uimaan. Täytyy myöntää, että kyllä se lämmin sauna keskellä päivää on ollut parille hoitajallekin mieleinen. Uintireissut ovat vapaaehtoista toimintaa, mutta yleensä lapset ovat innolla lähteneet mukaan, ellei joitakin väärinkäsityksiä oteta huomioon. Sattuipa nimittäin niin, että pari lasta eivät olleet alkuunkaan innokkaita uintitouhuista. Olihan ulkona pakkasta toistakymmentä astetta ja poskenpäitä nipisteli. Sitten kun asiasta keskustelimme syvemmin, niin selvisi, että lapset luulivat, että menemme uimaan järven rantaan. Eräskin lapsi ihmetteli, että mitenkähän sinne jäähän saa kairattua uimiseen sopivan aukon. Voisi olla aika kylmääkin näin talvella. Toinen lapsi tuumasi, että hän ei kyllä tarkene järvessä talvella uida, jos vaikka tulee nuha tai yskä ja sitten vilustuu… Kohtuuttoman suuren väärinkäsityksen selvittyä, lapset lähtivät Monitoimitalolle uimaan riemumielin.

 Pienryhmissä on ollut kaikenlaista toimintaa. Välillä on kokkailtu monenlaisia herkkuja ja terveellisiä välipaloja.  On tutkittu luonnon ilmiöitä ja tekniikan ihmeitä mm. vanhan radion purkamisen kautta. Välillä on ihmetelty lapsia kiinnostavia asioita dinosauruksen luista Angry Birdseihin. Askarteluja on usein pyritty tekemään lasten kiinnostusten mukaisesti.Liikuntatuokioissa on huomioitu säätila ja tällä hetkellä luistellaan ja hiihdellään mahdollisuuksien mukaan. Pikkueskarit touhuilevat kolmena päivänä viikossa monenlaista mukavaa. Toiminta tapahtuu leikin varjolla ja viisivuotiaat opettelevat tuokioissa ohjeiden kuuntelemista, noudattamista ja toisten huomioimista.

 Uutena toimintana on lisäksi ollut Metsämörrin tapaamiset metsässä. Metsämörri on satuhahmo, joka johdattaa lapset tutustumaan luonnon ihmeisiin. Metsämörritoiminnassa lapset oppivat viihtymään luonnossa omien kokemusten, elämysten ja aistien kautta. Vuodenaikojen vaihtelua seurataan leikkien, laulujen ja satujen johdattamina. Toiminta on Suomen Ladun kehittelemä.