Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Reijo Uusisalolla oli merkkipäivä

6.2.2013 Olavi Vallivaara

Liikennöitsijä Reijo Uusisalo täytti 70-vuotta tammikuun puolessa välin. Kotiväki järjesti juhlat Kyyjärven Eräkartanossa 12.1.2013. Sen jälkeen oli lahjamatka Irmeli vaimon ja muutaman ystävän kanssa Kanarian lämpöön.

Reijo Ilmari Uusisalo syntyi tammikuun pakkasilla sota-aikana v.1943 Lempi ja Urho Uusisalon perheeseen Kyyjärven Pillikolla. Isä oli sotarintamalla ja äiti huolehti perheestä. Kätilö oli sanonut nähdessään pojan: "Tämä poika ei kauan elä." Niinpä on elänyt jo 70 vuotta. Reijo syntyi perheeseen Pirkon ja Raunon pikkuveljeksi.

1960-luvulla löytyi Reijolle Irmeli vaimo samasta pitäjästä. Irmeli puoliso on ollut Reijon tukena perheyrityksessä ja luonut sen  rinnalla työuran myös pankkialalla. Perheeseen syntyivät pojat Jari-Pekka ja Jarno. Jari-Pekka perheineen asuu Kyyjärvellä ja on mukana perheyrityksessä. Jarno asuu perheineen Tampereella ja syksyllä väitteli tohtoriksi, joka oli myös äidille ja isälle suuri päivä. Reijo on saanut nauttia lastenlapsistaan, jotka ovat papalle tärkeitä.

Nuoresta saakka Reijo on ollut mukana työelämässä. Hän oli poikasena sahalla tukin ajossa, rakennus-ja pikihommissa. 1960-luvulla hän oli bensapoikana Essolla. Yritystoiminta alkoi vuonna 1970 Kyyjärven Shellin huoltamoyrittäjänä. Ala vaihtui vuonna 1978, kun hän aloitti linja-auto liikennöitsijänä. R.Uusisalo Oy liikennöi nyt 10 autolla Suomessa ja ulkomailla. Se on aito perheyritys. Irmeli vaimo pyörittää työlistoja, hoitaa kirjanpidon ja vastaa yhteydenottoihin. Oma poika, Jari-Pekka, on nuoresta saakka ollut mukana ja kasvanut kiinni yritykseen. Hän haluaa jatkaa isänsä jalanjälkiä. Yritys on kehittynyt ja kasvanut vuosien mittaan. Tilausajoista 70 prosenttia on matkatoimistoajoja. Matkapoikien ajoja on Uusisalon autoilla ajettu jo 20 vuoden ajan ja tälläkin hetkellä neljä autoa on jatkuvasti Pohjanmaalla näissä ajoissa. Reijolle yrittäjyyttä on kertynyt jo 43 vuotta ja vielä virtaa riittää. Edelleen on ajolupa voimassa ja Reijon näemme ratin takana. Reijo on luonteeltaan hyvin ahkera: "Ei aika kulu, jos pitää paikallaan olla." Me, jotka olemme saaneet olla Reijon kyyditettävinä, olemme saaneet hymyilevältä ja rauhalliselta kuljettajalta aina hyvän palvelun. Autot ovat  siistit ja hyvässä kunnossa. Matkustajien palveleminen ja huolenpito on ollut suurenmoista. Reijo on varmasti toiminut lahjoillaan kutsumusammatissaan. Reijo on kiitollinen yrityksen hyville työntekijöille, joilla on suuri merkitys yrityksen menestykseen. Syntymäpäivän alla Reijo kävi Lahdessa ostamassa uusimman linja-auton, joten hyvällä kalustolla ollaan liikkeellä.

Toivotamme Reijolle Onnea ja siunausta merkkipäivän johdosta ja terveyttä sekä voimia tuleviin päiviin!

Kuvat: Antero ja Tero Ohranen