Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Markku Möksy saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Markku Henrik Möksy siunattiin lauantaina 16.2.2013 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.


Kiitämme osanotostaAntero Aho siunattiin Kyyjärven kirkkomaahanVesa Peltola nukkui pois

Katso lisäkuvat   

Yrjö Mäntynen siunattiin haudan lepoon

17.2.2012 Olavi Vallivaara

Yrjö Mäntynen siunattiin sunnuntaina 17.2.2013 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kirkon seurakuntasalissa.

Yrjö Anselm Mäntynen syntyi 20.4.1921 Karstulassa. Hän tuli kymmenvuotiaana Karstulasta Kyyjärven Mäntyniemeen. Hilja ja Valde Mäntynen halusivat hänet omaksi pojakseen, kun heillä ei ollut lapsia. Mäntyniemen Juholassa Yrjö varttui, kävi koulua ja oppi maatalon töihin. Nuorella iällä Isänmaan ääni kutsui sotaan. Yrjö oli Talvi-ja Jatkosodassa useita vuosia Tykki-ja autokomppaniassa Värtsilä-Kontupohja-Karhumäki-Tulvoja. Tulevaan puolisoonsa Ailiin Yrjö tutustui sota-aikana Viipurissa. Aili oli muonituslottana Viipurissa ja hän oli syntynyt Kuolemajärvellä Karjalassa. Avioliittoon heidät vihittiin sodan jälkeen keväällä 1945. Avioliitosta syntyivät lapset: Hilkka-Marjatta ja Aarre. Hilkka nukkui pois jo lapsena. Aili ja Yrjö viljelivät Juholan tilaa Mäntyniemessä. Päävastuu karjan ja tilanhoidosta jäi Aili puolisolle, kun Yrjö oli autohommissa kodin ulkopuolella. Hän ajoi nuorena miehenä Kyyjärven Sahan autoa ja myöhemmin Kivipuron autoa sekä toimi taksikuskina. Varsinaisen elämäntehtävän hän teki TVH:lla, jossa hän oli automiehenä 30 vuotta. Monesti töihin piti lähteä jo ennen viittä aamulla auramaan tietä linja-autolle ja työajat olivat epäsäännölliset. Autohommien ohessa oli osallistuttava kodin maataloustöihin yhdessä puolisonsa kanssa. Vuonna 1968 valmistui uusi navetta ja lehmistä luovuttiin 1970-luvun puolessa välin. Kun Aarren ja Sannan perhe muutti Kyyjärvelle. He rakensivat uuden talon Mäntyniemelle, johon Ailille ja Yrjölle tuli oma asunnonpuoli. Siinä oli mukava viettää eläkepäiviä. He hoitivat lastenlapsia Timoa ja Tiinaa. Yrjöllä riitti autohommia, kun hän kyyditsi lastenlapsia ja veteraaniystäviään. Yrjö ja Aili osallistuivat aktiivisesti sotaveteraanityöhön ja olivat mukana monilla retkillä. Nuorena Yrjö urheili aktiivisesti. Hän oli mukana juoksuttamassa v.1952 olympiasoihtua. Luonteeltaan Yrjö oli leikkisä ja vitsikäs ja huumorinpilke silmässä. Lastenlapsille Yrjö oli "vaari". Hänen kanssaan tehtiin pyörämatkoja ja lenkeiltiin. Vielä rollattorin kanssa Yrjö lenkkeili. Sairaus vei Yrjön kunnon niin huonoksi, että oli siirryttävä Kivirantaan hoitoon. Elämänsä viimeiset puolitoista vuotta hän oli hoidossa. Aili puoliso nukkui pois viime keväänä 21.3.2012 ja nyt tuli Yrjön vuoro lähteä. Hän nukkui pois Karstulan sairaalassa 1.2.2013 runsaan 91 vuoden iässä. Yrjöä jäivät kaipaamaan Aarre ja Sanna, Timon perhe, Tiina, Eeva sisko, muut sukulaiset ja ystävät.

Yrjön siunauksen toimitti Kyyjärven kappelissa khra Olavi Vallivaara, kanttori Minna Erkkilä ja suntio Alpo Noponen. Sotaveteraanien seppeleen laskivat Martta Aaltonen ja Yrjö Peuranen. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen seurakuntasalissa. Kirkkoherra puhui, adressit lukivat Yrjön lastenlapset Tiina ja Timo Mäntynen, Yrjöä muistelivat Antti Löytönen, Tapio Mäntynen, Kalevi Koskinen ja Sanna Mäntynen. Yhdessä laulettiin omaisten valitsemia virsiä ja Sotaveteraanin iltahuuto.