Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Markku Möksy saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Markku Henrik Möksy siunattiin lauantaina 16.2.2013 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.


Kiitämme osanotostaAntero Aho siunattiin Kyyjärven kirkkomaahanVesa Peltola nukkui pois

Katso lisäkuvat   

Markku Möksy saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

16.2.2013 Olavi Vallivaara

Markku Henrik Möksy siunattiin lauantaina 16.2.2013 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.

Markku Henrik Möksy syntyi 10.12.1953 Meimi ja Vaito Möksyn perheeseen. Hän kasvoi ja varttui yhdessä Matti veljensä kanssa kodissaan Kyyjärven Nurmijoella ja maatalon työt tulivat tutuksi lapsesta saakka. Koulut ja armeijan käytyä hän kouluttautui metallimieheksi, jyrsijäksi. Hän oli töissä vuodesta 1974 lähtien Micromillillä ensin Tikkakoskella ja sitten Karstulassa. Markku avioitui v.1975 Kaijan kanssa ja muutti Karstulaan. Avioliitosta syntyi kolme poikaa: Henri, Aleksi ja Esko. Ensin asuttiin Kaijan kotona ja sitten rakennettiin oma koti Karstulan kirkonkylälle. Markku teki pitkän päivätyön metallimiehenä Karstulassa. Hän oli tehtaalla pääluottamusmiehenä ja toimi aktiivisesti ammattiyhdistysliikkeessä. Hän osallistui myös kunnallispolitiikkaan ja oli aikoinaan Karstulan kunnanvaltuustossa. Markulla oli monia harrastuksia. Hän metsästi, osallistui mieskuorotoimintaan, valokuvasi ja harrasti sukututkimusta. Erityisen innostunut Markku oli radioamatööritoiminnasta. Siihen hän innosti ja koulutti omia poikia ja heidän kavereita. Markku oli luonteeltaan rauhallinen, kaikkien kanssa toimeentuleva. Hän oli positiivinen ja osasi neuvoa sekä esitellä toiselle asiat. Nämä luonteenlahjat huomasivat työkaverit ja siksi hän toimi heidän luottomiehenä tehtaalla ja kunnallispolitiikassa.

Sitten tuli vakava sairaus, joka vei  Markun työkyvyttömyyseläkkeelle. Vähitellen sairaus eteni niin, että kotihoidosta oli siirryttävä laitoshoitoon. Markku nukkui tästä ajasta pois 18.1.2013. Häntä jäivät kaipamaan Kaija puoliso, pojat: Henri perheineen, Aleksi ja Esko, Matti veli ja Raija sekä muut sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen Kyyjärven kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttori Minna Erkkilä ja suntio Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa puhui kirkkoherra, adressit lukivat omat pojat Aleksi ja Esko. Yhdessä laulettiin Kaija puolison valitsemia virsiä.