Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Markku Möksy saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Markku Henrik Möksy siunattiin lauantaina 16.2.2013 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.


Kiitämme osanotostaAntero Aho siunattiin Kyyjärven kirkkomaahanVesa Peltola nukkui pois

Vesa Peltola nukkui pois

18.2.2013 Olavi Vallivaara

Vesa Peltola saatellaan viimeiselle matkalle perjantaina 22.2.

Vesa Johannes Peltola syntyi 23.12.1959 Helmi ja Paavo Peltolan perheeseen. Hän varttui nuoremman veljensä Juhan kanssa maanviljelyskodissaan Kyyjärvellä. Keskikoulun jälkeen Vesa opiskeli maatalouskoneasentajaksi ja edelleen maatalousteknikoksi Tarvaalassa. Myöhemmin hän opiskeli ja kouluttautui vakuutusalalle. Vesa solmi avioliiton Sirkan kanssa v.1986. Heille syntyi avioliitosta pojat: Perttu, Tuomas, Aleksi ja Antton. Lokakylällä viljeltiin Hiskilän tilaa ja kasvatettiin sikoja. Kyyjärvelle Vesan perhe muutti keväällä 1989, kun he ostivat sukupolvenvaihdoksessa Vesan kotitalon viljelysmaat. Vesa suurensi navetan ja rakennutti perheelle uuden omakotitalon syntymäkodin viereen. Lihakarjatuotanno rinnalla Vesa toimi vakuutusalalla. Hän luopui maataloudesta ja karjanpidosta vuonna 1996 ja siirtyi kokonaan vakuutusalalle, vakuutusmeklariksi. Perhe muutti Jyväskylään isän työn mukana. Aluksi asuttiin Kuokkalassa, sitten hankittiin omakotitalo Kaijanlammelta ja viimeiseksi Vesan koti oli Jyväskylän keskustassa.

Vesa oli hyvin sitoutunut kaikkeen työhön mitä hän on tehnyt niin maanviljelijänä kuin vakuutusalalla. Poikien isänä hän kannusti omalla esimerkillään ahkeraan työntekoon, opetti kädentaitoja ja teknistä ajattelua. Vesa on ollut mukana Lions toiminnassa. Hän on vuosia osallistunut järjestön vapaaehtoistyöhön mm. ulkoilluttanut vanhuksia ja saattanut vainajia hautaan, joilla ei ole ollut lähiomaisia. Kyyjärvi on Vesan elämässä ollut tärkeällä paikalla, tänne muuttaminen oli hänen suunnitelmissaan. Vesa sairastui v.2007 ja hän kävi vuosien mittaan suurissa leikkauksissa. Työelämä oli jätettävä lopullisesti noin vuosi sitten. Hän nukkui pois äkillisesti kotonaan Jyväskylässä 10.2.2013. Vesaa jäivät kaipaamaan pojat, äiti, veljen perhe ja muut läheiset ja ystävät.