Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Juomaveden keittokehote Oikarin vesiosuuskunnan asiakkaille

1.6.2012 Oikarin vesiosuuskunta/Kyyjärven kunta/Jouni Näreaho

Keittokehote jatkuu edelleen. Tiedote päivitetty 5.1.2013.

La 5.1.2013 Tiedote päivitetty, keittokehote jatkuu edelleen. Ohjeet alla.


Ke 27.6.2012 klo 13.00 / terveystarkastaja Janne Litmanen


Suositeltava juomaveden keittoaika on n. 5min. Pelkkä kiehauttaminen vedenkeittimessä ei välttämättä riitä. Vettä voi käyttää sellaisenaan ruuanvalmistukseen, mikäli vesi keitetään ruuan valmistuksessa tai ruokaa kypsennetään esim uunissa. Peseytymiseen vesi soveltuu sellaisenaan.

Ti 12.6.2012 klo 17.30

Juomavesi tulee keittää siihen saakka kunnes vedenottamon tulva on laskenut n. 3 viikkoa. Peseytymiseen vettä voi ilman keittämistä.

Vesinäytteet ovat valmistuneet ja tuloksista selviää, että juomavesinäytteistä on löytynyt pieniä määriä ulosteperäisiä bakteereja. Vesijohtoveden klooraus tuhoaa bakteerit, joten kloorattu vesijohtovesi on turvallista käyttää. Kloorausta jatketaan kunnes vesinäytteet ovat puhtaat ja tulva on laskenut vedenottamolla. Viruksia juomavedestä ei ole löytynyt.

Eläimille ei vedestä ole sanottavaa haittaa, koska ne juovat pintavesiä muutenkin.

Puhdasta juomavettä voi noutaa omiin astioihin Kunnanviraston sisäänkäynnin vieressä SEINÄSSÄ olevasta hanasta.

Paikka on merkitty kyltillä JUOMAVESI / VEDENOTTOPISTE

Lisätietoja antavat:

Kyyjärven kunta Jouni Näreaho puh 044 459 7102 sekä
Terveystarkastaja Janne Litmanen puh 044- 459 8563

***********

Ma 4.6.2012 klo 13.30
Keittokehote edelleen voimassa, mutta paniikkiin ei ole syytä. Vesinäytteiden tutkimustulokset ovat valmistuneet ja niiden mukaan vedenottamolta on löytynyt pieniä määriä bakteereja. Veden klooraaminen on aloitettu ja sitä jatketaan siihen saakka kunnes terveystarkastajan ottamat näytteet ovat puhtaat. Klooraamisesta johtuen vedessä voi ilmetä kloorin hajua.

Vesi on juomakelpoista kunhan se keitetään, peseytymiseen sitä voi käyttää normaalisti ilman keittämistä. Asukkaita kehotetaan juoksuttamaan vettä puhdistamisen tehostamiseksi.


***********************************

La 2.6.2012 klo 15.30
Juomaveden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Terveystarkastaja on ottanut näytteet vesijohtovedestä ja tuloksia odotetaan sunnuntain aikana.
Vesijohtoveden puhdistustoimet on aloitettu klooraamalla terveystarkastajan ohjeiden mukaisesti. Puhdistustoimia jatketaan aktiivisesti kunnes toisin ilmoitetaan.
Laboratoriotulosten valmistuttua tiedotamme jatkosta lisää.
 
Asukkaita kehotetaan juoksettamaan vettä, jotta puhdistuminen on tehokasta.

************************************

Pe 1.6.
Pohjaveden noususta johtuen Oikarin kylän vesiosuuskunnan alueen asiakkaita kehotetaan keittämään juomavesi. Välitä tietoa eteenpäin Oikarin kylän asukkaille. Seuraa tätä tiedotetta, johon päivitämme tilanteen. Alkuperäinen tiedote annettu 1.6.2012 klo 14.40.