Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Touhulan kuulumisia.

Joskus tulee todella erikoisia pyyntöjä että kiinnostaisiko tällaisen tekeminen.


Uudet koulutuspäivät uuteen Nopolanews julkaisujärjestelmään

Yhteistyökumppanit

Katso lisäkuvat   

Touhulan kuulumisia.

5.2.203 Erkki Koivisto / Touhula

Joskus tulee todella erikoisia pyyntöjä että kiinnostaisiko tällaisen tekeminen.

Noin vuosi sitten tuli Sasken Finland Oy:n Kaustisen yksiköstä tiedustelu kaikukammion valmistamisesta ja mahdollisesti useammankin. Mitoituskuvat saatuamme hieman mietin noita jiiriliitoksia ja niiden astekulmia joita tuntui olevan lähes joka saumassa eri kulmamitta. Tiukalta tuntuva aikataulukin asetti rajoituksensa ja päädyin lopulta luopua koko projektista.
Parin viikon kuluttua tuli kyselyä uudelleen ja tarkkaa aikataulua valmistumiselle ei nyt ollut, joten päätimme ottaa haasteen vastaan ja koittaa mitä syntyy.
Radiaanit ja muut diaanit aivan unholassa kun alkuunsa aloin selvittämään noita asteita. Tuosta koulunpenkin kuluttamisesta alkaa olla jo muutama vuosi (kymmen) niinpä pikainen visiitti yläasteelle matikan opelta kyselemään, no eihän se kummoinen juttu ollu noilla hienoilla laskimilla mutta kun itsellä oli sellainen laskutikku jolla koulussa jotain laskettiin.
Levyt silpuksi ja tarkistelemaan sopivuutta toisiinsa, aika hyvä, sisäpuolisten pintojen maalaus ja sitten liimaten tapitusten kanssa kasaan, ulkopuolen maalaus ja saranoiden ja salpojen asennus luukun tiivistettä unohtamatta kun tuosta on tultava jokseenkin ilmatiivis ettei äänenpaine karkaa "pöntön" ulkopuolelle.
Toimitus Saskenille Kaustiselle jossa koemittaukset osoittivat kammion olevan ok. Tästä seurasi viiden kaikukammion lisätilaus ja niitä on tässä pikkuhiljaa valmistettu. Tämä kuvassa oleva kuudes lähtee kuulemma Kiinaan Saskenin yhteistyökumppanille, aikaisemmat ovat meillä Suomessa ja yksi, olikohan seTaiwanissa, no siellä päin kumminkin.

Tämä on ollut sellainen "audiomatemaattinen" opintorupeama, jossa joutuu kertaamaan ja muistelemaan matemaatisia tehtäviä ja oppimaan uutta äänen käyttäytymisestä tietyn mallisessa tilassa. Kammiossa mitataan mobiililaitteiden kaiuttimien antamaa äänenpainetta, mittalaitteet mittaavat kammiossa olevasta mobiililaitteesta äänenpaineeksi jopa 110 db joka on aika hurja arvo.
www.sasken.fi tuossa linkki tilaajan kotisivuille josta löytyy kaikenlaista nykytekniikkaan liittyvää.