Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Y4 Yrittäjyys ylös yhteistyöllä

Petri Palviainen kertoi Iso-Nopolan koululla yrittäjyydestä. Yrittäjyys on mielentila, lähtee sydämestä ja on suunniteltua toimintaa.


Liikenne ja rakentaminen aiheinaYrittäjyys tutuksi koululaisilleYrittäjyys-teemapäivät yläasteellaSatutuntiOdotettu kevät saapuiNopola News on Air

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyypartion retkiviikonloppu

20.04.2005 Eevaliisa Hakola

Uhmaten maaliskuun pakkasta ja viimaa Kyypartiolaiset tekivät kahden yön retken Lintusaareen.

Koulu- ja työpäivän jälkeen retkitamineet reppuun. Suksilla ja osa kävellen kohti Lintusaarta. Tuuli puhalsi vasten kasvoja ja rinkka painoi selkää. Innokkaiden lasten perässä ei tahtonut pysyä ja rantauduin saareen lähes viimeisenä.
Seuraavaksi puolijoukkue- ja kymppiteltta pystyyn, kaminoiden kasaus ja tulen sytyttäminen niihin.
Höyryävä lihakeitto hupeni nälkäisiin suihin. Illan pimetessä pojat kiersivät saarta ahkerasti ja kipinävuoroja jaettiin ja istuttiin iltaa nuotiolla.

Perinteitä kunnioittaen lauantai alkoi puurolla ja jatkui hankijalkapallolla. Aurinko näyttäytyi, mutta sää oli tuulinen. Päivällä pilkittiin, kala vain oli huonolla syöntituulella. Risusaaresta löytyi illalla aarteita. Päivän ulkoilu alkoikin painaa jäsenissä, unta ei tarvinut odotella.

Yö oli kylmä, -17 astetta oli sunnuntai aamun lukema saaressa. Aamutoimien jälkeen alkoi leirin purku ja kotimatka. Kotona odotti lämmin sauna ja päiväunet, jotka venyivät iltaan asti.

Heinäkuussa jatketaan leiri-elämää Lapissa Kiilopään maisemissa viikon ajan.