Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Seutukunnan atk-palaveri Paletissa

6.4.2005 Aaro Toppinen

Pohjoisen Keski-Suomen atk-henkilöstö kokoontui Kauppakeskus Paletin kokoustilassa 6.4.2005. Asialistalla mm. juuri käyttöönotetun rakennusvalvonta-, kartta- ja väestötietopalvelimen käytön kehittäminen.

Seutukunnan atk-henkilöstö kokoontuu säännöllisesti kerran kuukaudessa. Ryhmällä on ollut merkittävä vaikutus seutuverkon hyödyntämiseen liittyvissä hankkeissa. Työryhmän aloitteesta saatiin aikaan koko seutukuntaa koskeva AD-toimintaympäristö. Samoin ryhmä oli puuhaamassa yhteistä taloushallintojärjestelmää vuosina 2003-2004. Viimeisin hanke liittyy yhteiseen rakennusvalvonta-, kartta- ja väestötietopalvelimeen, jonka asennukset aloitettiin maaliskuussa. Palvelimella ovat kaikkien kuntien aineistot ja ne ovat tarvittaessa ristiin käytettävissä. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun kunnat eivät enää hanki koneita vaan kysymyksessä on pelkän levytilan vuokraaminen. Laitteet, käyttöjärjestelmän ja tietokannan on hankkitunut Viitasaarella sijaitseva Omniconsulting, joka myös valvoo palvelinta 24 h/vrk.

Kartta- ym. tietojen päivitystiheydestä päätettiin pyytää teknisen sektorin ja rakennusvalvonnan kannanotot, koska nämä tahot tietävät asian parhaiten. Väestötietojen osalta kysytään myös sosiaali- ja sivitystoimen mielipiteet.

Seutukunnan taloushallintoryhmälle annettiin tehtäväksi selvittää taloushallinon ohjelmiin liittyviä asioita mm. raportointiohjelman tarpeellisuudesta ja Novon kanssa järjestettävästä palaverista.

Tuula Hakkarainen, E-portti hankkeen projektipäällikkö, esitteli seutuportaalin vaiheistusta ja sisältöä.

Haja-asutusalueiden laajakaista-asiassa on odotettavissa mielenkiintoisia uutisia lähiaikoina.

Atk-työryhmän seuraava palaveri on Kannonkoskella 13.5.2005.