Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Poliisin turvalaitekampanja käynnistyi

7.4.2005 Irma Mäkelä

Tänään käynnistyi poliisin Turvalaitekampanja taajama-alueilla. Kampanjan kesto on 7.4 - 9.4.

Poliisin mukaan erityistä huomiota kiinnitetään turvavöiden käyttöön, taajamanopeuksiin ja varsinkin ilta-aikaan puhallutetaan. Tämä kaikki tehdään ihmisten turvallisuuden puolesta huolimatta poliisin vähäisistä henkilöstöresursseista.

Saarijärven kihlakunnan poliisit Jouni Rinne ja Jari Nuppola olivat kahvitauolla Paletissa. Kyyjärvi on keskeisen sijaintinsa vuoksi oiva paikka myös poliisin taukopaikaksi. Paletti sopii hyvin päivävuorolaisille ja Shell yövuorolaisille. Poliisin näkyvyydellä on oma vaikutuksensa yleiseen ilmapiiriin ja kouluilla vierailutkin perustuvat suurelta osin näkyvyyden lisäämiseen, toki tietoa ja valistusta jaetaan mielellään.

Saarijärvi työllistää poliisia pääosin iltaisin ja viikonloppuisin, muitakaan kihlakunnan alueeseen kuuluvia kuntia kuitenkaan unohtamatta.

Renkaiden vaihtoa he kommentoivat, että on parempi vaihtaa kesäkumit alle liian myöhään kuin aikaisin. Juhannuksen tietämillä varmasti puututaan talvirenkailla ajelemiseen. Rengasasiat riippuvat paljon tieolosuhteista.

Raitilta kuultua:

Pitäisikö Suomessa olla laki tai asetus, että Suomen jokaisella paikkakunnalla asuisi poliisi ? Työmatkalle lähtevä tai siltä tuleva, virkapuvussa liikkuva poliisi olisi hyvää näkyvyyden lisäämistä ja vaikututtaisi varmaan niin nuoriin kuin vanhempaankin väestöön.
Vaikka poliisia ei aina näkyisikään, olisi jokaisen takaraivossa tieto, että poliisi asuu paikkakunnalla ja saattaa puuttua asioihin. Laittomat mopot ym. kulkupelit saattaisivat pysyä paremmin kotitallissa.
Monet 60-luvun nuoret muistavat hyvin konstaapeli Yrjö Mäntysen vaikutuksen hänen asuessaan paikkakunnalla. Essolla, postissa tai kaupassa virkapuvussa nähty poliisimies aiheutti sen, ettei tullut pojankoltiaisille kolttoset mieleen. 
Siinäpä kansanedustajille pohtimista.