Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Kyyjärven kirkkotekstiileille kuuluisuutta

9.6.2005 Olavi Vallivaara

Kyyjärven kirkon uudet kirkkotekstiilit ovat esillä Kirkon 850-juhlien merkeissä Kansallisarkistossa.

Kirkkotekstiilien suunnittelija Professori Päikki Priha vieraili Turun maakunta-arkiston tutkijajan ja valokuvaaja Martti Puhakan kanssa Kyyjärven kirkossa keskiviikkona 8.6.2005. Päikki Priha,joka on suunnitellut paljon kirkkotekstiilejä, pitää Kyyjärven kirkkoon suunnittelemiaan kirkkotekstiilejä onnistuneina. Lähtökohtana on Raamattu ja kyyjärveläinen luonto sekä toteutuksena 1950-luvun painantamenetelmä.Kirkkotekstiilit on valmistanut Solemnis ompelimo Tampereelta.Päikki Priha on valinnut Kyyjärven kirkkotekstiilit seitsemän kirkkotekstiilien joukkoon kirkon juhlanäyttelyyn.Näyttely on lokakuussa Kansallisarkistossa Helsingissä.Uudet kirkkotekstiilit otettiin virallisesti käyttöön kirkkomme 50-vuotisjuhlassa 1.12.2003. Viimeinen sarja valmistui keväällä 2005.

Aikaisemmat vuonna 1985 käyttöönotetut kirkkotekstiilit suunnitteli opettaja Sirkka Leskinen Jyväskylästä. Ne ompeli Kyyjärven maa-ja kotitalousnaiset. Ne ovat käytössä uusien rinnalla.

Kirkon vanhin kirkkotekstiili on seurakuntasalin seinällä oleva Ruth Bryckin vuonna 1939 suunnittelema "12 apostolia."Sen on kirkolle lahjoittanut Kumpulan kyläläiset v.1953.Tämä kirkkotekstiili on ollut mukana Pariisin maailmannäyttelyssä ja 1980-lla Oulun kirkkotekstiilinäyttelyssä.