Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

A-Studio Nopola Newsin vieraaksi

12.6.2005 Nopola News työryhmä

On tässä Nopola Newsissa varmasti jotakin ihmeellistä, sillä A-Studion toimittaja Tuomas Hyytinen ja muutamia muita saapuu huomenna Nopola Newsin vieraaksi.

Kovalla kiireellä, muutamassa kuukaudessa Nopola News on saatiin siihen kuntoon, että viimekuussa 13.5. julkaisu avattiin suurelle yleisölle. Veikko ja Irma aloittivat 17.1.2005 ja varovasti aloitettiin, kun TE-keskuksen lopullista päätöstä odotettiin maaliskuulle saakka. Sekin muuttui alkuperäisestä esiselvityshankkeesta normaaliksi kehityshankkeeksi ja aiheutti näin omalta osaltaan myös lisätyötä.

Netcabinet on kehittänyt ja räätälöinyt julkaisujärjestelmää toimintaan sopivaksi, testauksia ja muutoksia tehtiin lähes päivittäin. Suurimmat muutokset vasta julkaisupäivän jälkeen kuun vaihteessa. Veikko ja Irma ovat kouluttaneet kymmeniä käyttäjiä. Onneksi järjestelmä on osoittautunut helppokäyttöiseksi ja on nopeasti omaksuttavissa, muutenhan tästä ei olisi tullut mitään
Nettiradion puolella Kasesoft Oy on onnistunut luomaan lähes automaattisen järjestelmän, jolla lähetys kytkeytyy sivustoon ja vaikkapa useampi suora lähetys yhtäaikaa. Taustalla tässä on erilaisia, maantieteellisestikin eri paikoissa sijaitsevia palveluita. Kaikkien näiden hiominen yhteen on ollut aikamoinen urakka. Valtuuston kokoukset on lähetetty suorina nettiradion kautta ja myös muita äänityksiä on tehty. Osa niistä on jo saatu nauhoitettujen lähetysten puolelle uudelleen kuunneltaviksi.

Sekin on hyvä muistaa, että koko ajan kunnan Internet sivujen uudistus oli taustalla käynnissä yhtäaikaa.

Siitä tämä Internet on hyvä väline, että jos sinne joku jotakin laittaa ja se jotain toista kiinnostaa niin palautetta tulee nopeasti. Matti Lintulahti ensimmäisenä omassa Media=blogissaan havaitsi tässä kansalaisjournalismin piirteitä. Vasta sen jälkeen on työryhmässäkin alettu kiireen keskellä pohtimaan Nopola Newsin muita elementtejä ja tutkimaan sen mahdollisuuksia. Monta mielenkiintoista näkökulmaa on löytynyt ja kaikkia ei varmaan ole edes huomattu. Esimerkiksi historian tutkijat taitavat nukkua pölyissä arkistoissaan, sillä Nopola Newsissähän tavalliset kansalaiset, oman kunnan asukkaat yhteisöjensä kautta, kirjoittavat totuudenmukaista paikallishistoriaansa. Tällä vauhdilla kymmenen vuoden kuluttua meillä on 12.000 artikkelin kokoelma Kyyjärven lähihistoriaa.

Mutta näihin pieniin jännityksen aiheuttamiin vatsanväänteisiin ei kyllä Nopola Newsin sivultakaan löydy apua !