Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ruskaretki Lappiin

Jo perinteiseen tapaan teemme 8-11.9.2005 ruskaretken Lappiin.


Eläkeliiton kuulumisia

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Eläkeliiton kuulumisia

130605 Terttu Sillanpää

Juhlat ovella

15. ja 16.6. päästään vihdoin juhlimaan Jyväskylään. Siellä on tarjolla hauskaa ja vakavaa ohjelmaa, kuten Keskisuomalainen mainosti Eläkeliiton 35-vuotisjuhlia ja valtakunnallisia kesäpäiviä. Meitä kyyjärveläisiäkin lähtee 15.6. talkoisiin monien muiden ohella, eihän niistä muuten tule mitään. 16.6. pääsevät "Tähkät"-kuorolaisemme esiintymään oikein piirin kuorossa, on varmasti ikimuistoinen kokemus. Lädemme oikein linja.autolla, johon sopii vaikka tulevia eläkeläisiäkin.

Meillä on syksyllä omatkin 25-vuotisjuhlamme 9.10. Palaamme asiaan myöhemmin tarkemmin.

Tämä eläkeläisenä oleminen, tai oikeastaan ikä tuo mukanaan kaikenlaisia sivuilmiöitä, kuten asioiden, nimien, tavaroiden ym. unohtelua. Myös ilmenee kolotuksia, kremppaa, hitautta ym. Ainoana lohtuna on, että meitä on monia samassa jamassa. Sopeutuminen on toisille vaikeampaa, toisille helpompaa.

Toimittaja Pirkko Kolbe, joka on myös "samassa veneessä", on kirjoittanut pakinakokoelman "Ei aika eläen lopu". Kirja on ilmestynyt Kirjapajjan kustantamana v.2005. Kolbe kirjoittaa iloisesti ja kirpeästikin ikääntymisestä ja sen mukanaan tuomista hankaluuksista, todeten kuitenkin ettei mennyttä aikaa kannata loputtomiin surra. Pitäisi oppia näkemään mitä hyvääkin eläkeläisenä olemisesta löytyy. Eläkeläisenä voi löytää paljon sellaista mihin ei työvuosina ollut aikaa eikä mahdollisuuksia. Tämä voisi olla vaikka järjestötyö (oma huom.) Järjestöjä löytyy, on Eläkeliittoa ym. Voi löytyä uusia ystäviä ja mielekästä tekemistä. Kaiken kaikkiaan lukemisen arvoinen opus, joka löytyy kirjastostakin.