Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Uusi media-aikakausi alkoi Kyyjärvellä tänään!

Mediavaikuttajat areenalla Kivirannassa. Ohjaksia piti erikoistoimittaja, kouluttaja Riittasisko Räike, joka haastatteli muita Kyyjärvellä kasvaneita toimittajia.


Mihin suuntaan kotiseudulla?KirjasuositusKirjaesittely6.7. Eino Leinon päivä - Runon ja suven päiväKunnan nimikkolajitTenoriluutnanttiKirjasto kesätyöpaikkana

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Kyyjärven kotiseututapahtuma 16.-17.7.

Tuula Eerola

Kyyjärven kotiseututapahtumissa oli esillä jo työelämässä toimivia mediavaikuttajia sekä eri aloilla opiskelevia nuoria.

Satapäinen yleisö oli seuraamassa lauantaina Kyyjärveltä aikanaan lähteneiden, nyt valtakunnan medioissa vaikuttavien toimittajien, Eija Heikkilän, Minna Pölkin ja Aila Paloniemen ajatuksia entisestä kotikunnastaan. Paluumuuttaja, toimittaja Riittasisko Räike oli ansiokkaasti paneutunut haastateltaviensa taustoihin. Jokainen heistä muistaa, että Kyyjärvellä on ollut hyvä asua, vaikka toisaalta nuoren mielestä aikanaan tuntui, että ei täällä ole mitään, pois pitää päästä. Jälkeenpäin sitten huomaa käydessään, mitä kaikkea täällä on. Tuija Melville joutui perumaan tulonsa, näin yksi näkökulma jäi kuulematta.

Jokainen haastateltava oli sitä mieltä, että Kyyjärvellä on mahdollisuudet selviytyä siitä myllerryksestä, missä kaikki pienet kunnat näinä aikoina kamppailevat. Työtä sen eteen on tehtävä, ja apuna on yhteistyö naapurikuntien kanssa, "olkoon minkä nimisiä tahansa", verkostoituminen ja tietotekniikan hyödyntäminen. Internet on hyvä kanava tiedottamisessa ja markkinoinnissa; Nopola News sai kiitosta.

Yleisö pääsi mukaan keskustelemaan Riittasisko Räikkeen kysellessä, mitä positiivista meillä on olemassa. Listasta tuli kiitettävän pitkä ja monipuolinen. Siitä tehdään erikseen oma juttu. Viimeiseksi ohjeeksi Aila Paloniemi antoi, että pitää uskaltaa senkin uhalla, että epäonnistuu.

Harmonikkapiiriläiset esiintyivät tilaisuuden alussa ja lopussa. Kunnan puolesta esiintyjiä kiitti kh:n puheenjohtaja Jouko Huumarkangas. Maa- ja kotitalousnaisten keittämän kahvin ääressä oli vielä tilaisuus vapaaseen keskusteluun.

Sunnuntain jumalanpalveluksen yhteydessä kuultiin vielä Kyyjärveltä opiskelemaan lähteneitä nuoria. Teologian opiskelija Markus Tuukkanen avusti jumalanpalveluksessa, musiikin opiskelija Kati Koskinen toimi kanttorina ja kasvatustieteen opiskelija Anna-Maria Koskelo (o.s. Noponen) piti seppelten lähetepuheen.