Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Teiden kunnossapito kannattaa

Teiden kunnossapito on kannattavaa työtä, jos ajatellaan säästöä mitä siitä vuosien mittaan kertyy tiekunnille / yksityiteille. Hoitamattoman tien peruskorjaus on kustannuksiltaan helposti 6-7000 euroa / km.


80 vuotta; Täyttä elämää !

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven maa- ja kotitalousseura esittäytyy

28.7.2005 Eeva Pölkki

Maa- ja kotitalousseuran alaosastona toimii Kyyjärven maa- ja kotitalousnaiset. Naiset poseeraavat tässä Mäkelän Tuulan rappusilla.

Kyyjärven maatalousseura on perustettu vuonna 1970 ja ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Tapio Lintulahti ja sihteerinä Eero Uusisalo. Toiminta oli aktiivista ja innostunutta aina vuoteen 1996 asti, jonka jälkeen yhdistyksen toiminta hiljeni. Vuonna 2003 yhdistyksen tulevaisuutta mietittiin perustamalla työryhmä, jossa oli edustajia Saunakylän, Pölkin ja Oikarin pienviljelijäyhdistyksistä, Kyyjärven maamiesseurasta sekä maa- ja kotitalousnaisista. Yhteisten pohdintojen ja kokoontumisten tuloksena yhdistyksen uudeksi nimeksi tuli Kyyjärven maa- ja kotitalousseura, jolle valmisteltiin myös uudet säännöt. (Virallinen nimen- ja sääntöjenmuutos on vielä patentti- ja rekisterihallituksen käsittelyssä.)

Henkilöjäseniä Maa- ja kotitalousseurassa on tällä hetkellä 68. Yhdistysjäseniä ovat Saunakylän ja Pölkin pvy:t ja Kyyjärven maamiesseura. Henkilöjäsenmaksu ei päätä huimaa; vuonna 2005 se on nimittäin 5e/vuosi/talous. Jäseneksi voi ilomielin liittyä 15 vuotta täyttäneet miehet ja naiset! Jäsenmaksulippusia saa ainakin Kainun Seijalta ja Pölkin Eevalta. Maa- ja kotitalousseuran alaisena alaosastona toimii Kyyjärven maa- ja kotitalousnaiset, joten jos olet maa- ja kotitalousseuran naisjäsen, niin olet myös maa- ja kotitalousnaisten jäsen. Myös Saunakylän ja Pölkin pvy:n ja Kyyjärven maamiesseuran naisjäsenet kuuluvat maa- ja kotitalousnaisiin.

Nykyisessä Maa- ja kotitalousseurassa puhetta johtaa Seija Kainu, varapj:nä on Raimo Tamminen ja sihteerinä Eeva Pölkki. Maa- ja kotitalousnaisten pj:nä toimii niin ikään Seija Kainu, vpj:nä Tarja Karstunen ja sihteerinä Seija Lahtinen. Sekä maa- ja kotitalousseuran että maa- ja kotitalousnaisten tarkoituksena on koota maaseutuhenkiset ihmiset yhteistoimintaan kylä/asuinyhteisönsä hyväksi ja edistää heidän aineellista ja henkistä hyvinvointiaan sekä kehittää ammattitietoja ja –taitoja.

Molemmat järjestöt järjestävät mm. retkiä ja tapahtumia, kursseja ja luentoja, jotka ovat avoimia kaikelle kansalle. Jäsenet voivat kuitenkin saada alennuksia osallistumis-maksuihin, vaikka iso osa tilaisuuksista onkin maksuttomia. Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät lisäksi kahvituksia ja muonituksia erilaisiin tilaisuuksiin ja vuokraavat 150 henkilön ruoka- ja kahviastiastoa, kahvinkeittimiä ja juhlaliinoja. Kalustovastaavana toimii Liisa Lintulahti, joka on muuten maa- ja kotitalousnaisten kunniajäsen ja joka oli jäsenenä jo ensimmäisessä maatalousseuran johtokunnassa vuonna 1970.

Otamme innolla mukaan uusia jäseniä ja jos haluat aktiiviseksi toimijaksi yhdistykseen, niin otapas rohkeasti yhteyttä!
Seija Kainu puh. 040-7172601
Seija Lahtinen puh. 040-7045146
Liisa Lintulahti puh. 014-471128
Eeva Pölkki puh. 040-8453092