Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Suomenselkämessujen juhlapuhuja

30.7.2005 Nopola News työryhmä

Suomenselkämessujen ensimmäisen päivän juhlapuhujana toimi Euroopan Investointipankin varapääjohtaja Sauli Niinistö.

Juhlapuheen aiheena oli näkemyksiä maaseudun mahdollisuuksista. Etätyö ja siihen liittyvät asiat ovatkin näiden messujen pääteemana.

Niinistö kertoi aluksi tutun esimerkin valtioiden rajat ylittävän etätyön mahdollisuuksista. Lontoon pankit ovat siirtäneet Intiaan osan toiminnoistaan. Ensi vaiheessa Intiaan siirrettiin rutiinitöitä ja sittemmin osa Lontoon pään asiantuntijoistakin on huomannut töidensä siirtyneen.

Yhtä lailla Suomessakin voidaan erilaisia verkkokäyttöisiä palveluja viedä maaseudulle.  Ilahtuneena Niinistö kertoi valtionhallinnon ja eräiden vakuutusyhtiöiden yksiköistä, jotka on sijoitettu pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Tässä Niinistö näki suuria mahdollisuuksia myös maaseudulle.

Lopuksi Niinistö puuttui koko kesän jatkuneeseen ruokakeskusteluun. Erilaisiin ruokakulttuureihin tutustuneen Niinistön mielestä suomalaisella elintarviketuotannolla ei ole minkäänlaista hävettävää eurooppalaisessa seurassa.

Avustavana toimittajana tässä jutussa oli Kyyjärvellä järjestettyjen Suomenselkämessujen vuoden 1990 messupäällikkö Jouni Nieminen Helsingistä.