Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

YTY-työt hyvässä vauhdissa Kyyjärvellä

12.8.2005 Hannu Aumanen

YTY 2005 Saarijärven seutu-projekti työllistää myös kuluvana kesänä Kyyjärvellä.

Projekti on Keski-suomen ympäristökeskuksen toteuttama ja ESR:n (Euroopan sosiaalirahaston) ja Keski-suomen TE-keskuksen rahoittama Hanke.

Tämän vuoden kohteet ovat monipuolisia ympäristönhoitotöitä; Kyyjärvellä hoidetaan maisemaa ja siirretään kesän aikana YTY-työnä tehty pyöröhirsinen laavu Kalettoman lammen rantaan, aivan Lapinsormi reitin viereen, jossa se on kaikkien maastossa liikkujien käytössä. Parhaillaan työntekijät Kari Pihlajamaa sekä Heikki Hakkarainen rakentavat tulevan päiväkodin aitaa Iso Nopolan koulun, entisen talonmiehen asunnon piha-alueelle.

Menneinä vuosina on mm. maalattu punamultamaalilla Kyyjärven museo, kunnostettu keskustan leikkikenttää, rakennettu laavuja, niitetty vesikasvillisuutta  ja pyydetty "roskakalaa" Kyyjärvestä vain osana kohteista mainitakseni. Kunnan rakennustarkastaja Erkki Sorsamäki kertoo olevansa tyytyväinen YTY- töiden tuomiin mahdollisuuksiin tehdä töitä, jotka muuten jäisivät mahdollisesti kokonaan tekemättä. Ja lisää vielä, että tulevaisuudessa ympäristön hoidossa riittää työsarkaa jatkuvasti.

Työkohteet valitaan vuosittain yhteistyössä kunnan ja ympäristökeskuken kanssa mm. yleishyödyllisyyden, maisemallisten ja kulttuurihistoriallisten arvojen perusteella. Keki-suomen ympäristökeskus työllistää työntekijät, kohteista aiheutuneet oheiskustannukset, kuten materiaalit, tarvikkeet ja kilometrikorvaukset maksavat kohteiden omistajat. Projektin työkohteet ovat pääasiassa kuntien ja erillaisten yhdistysten omistamia. Muutamia yksityisiäkin, hyvin perusteltuja kohteita on sopinut mukaan. Projekti jatkuu vielä ensi vuonna, joten jos mieleesi tulee hyviä ja yleishyödyllisiä virkistyskäytön, ympäristöhoidon, vanhojen rakennusten tai kulttuuriympäristöjen kunnostustöitä, otapa yhteyttä.

Puh: 040 7660480

Email: ytysuunnittelija@kyyjarvi.fi