Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Venesatama ja uimaranta Kyyjärven rantaan

Itä-Suomen ympäristölupavirasto on myöntänyt Kyyjärven kunnalle venesataman ja uimarannan sekä palokunnan vedenottoputken rakentamisluvan.




Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Venesatama ja uimaranta Kyyjärven rantaan

25.07.2005 Erkki Sorsamäki

Itä-Suomen ympäristölupavirasto on myöntänyt Kyyjärven kunnalle venesataman ja uimarannan sekä palokunnan vedenottoputken rakentamisluvan.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston 11.7.2005 antaman ympäristölupapäätöksen mukaan rakentamistyö on toteutettava neljän vuoden kuluessa päätöksen tultua lainvoimaiseksi. Vesistöä samentava rakentamistyö on ajoitettava 1.10.-30.04 välisenä aikana.
Työaikainen vesistön tarkkailu on tehtävä Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla. Keski- Suomen Te-keskuksen vaatimus 6000 €: n suuruisesta kalatalousmaksusta  hylättiin.

Satama-alue sijaitsee Kyyjärven kunnan taajamassa asemakaava-alueella toimintakeskus Touhulan ja nuorisotalon takana Kyyjärven rannalla. Hanke sisältää uimarannan, venesataman, palokunnan vedenottoputken, matonpesupaikan ja pysäköintialueen rakentamisen. Venesatamaan rakennetaan kelluva ponttonilaituri pituus 23 m ja leveys 2,4 m. Laituriin tulee  12 venepaikkaa. Ponttonilaiturin viereen rakennetaan veneluiska ja sivuille 22 pienvenepaikkaa.. Lisäksi kentälle on tarkoitus rakentaa venevaja. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on  200 000 €. Toteuttamiseen on haettu  avustusta Ympäristöministeröltä  ns. kansallista varoista. Muita  avustusmahdollisuuksia on alustavasti selvitelty mm Viisari hankkeen kautta Keski- Suomen Te-keskukselta.  Kyyjärven kunta ei ole vielä tehnyt hankkeen lopullista rakentamispäätöstä.