Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Valtuuston nettiradiolähetys

Lämpimästä loppukesän illasta huolimatta nettiradiolähetys ladattiin yli 20 talouteen. Paikanpäällä yksi kuuntelija Viiden kunnan Sanomien toimittajan lisäksi.


Muutoksia, ominaisuuksia ja paljon muuta lähiaikoinaUusia ominaisuuksia tulossa Nopola NewsiinNopola News ry:n perustava kokous jatkuuNopola News messuilla ; oppia ikä kaikki

Yhteistyökumppanit

Uusia ominaisuuksia tulossa Nopola Newsiin

7.8.2005 Nopola News työryhmä

Kuluvan syksyn aikana otetaan käytöön kuvagalleria toiminto, joka mahdollistaa kuvasarjan liittämisen artikkeliin.

Kirjoittajat ovat valittaneet sitä ettei Nopola Newsin artikkeliin voi liittää kuin yhden kuvan. Vaikka nykytekniikalla otettu alkuperäinen kuva on kuinka hyvä tahansa, julkaisussa se kärsii pakkauksen ja pienentämisen takia. Kuvakäsittelyllä asiaan voi hieman vaikuttaa. Monesti olisi myös hauska liittää useampi kuva tapahtumasta.

Varsinaiseen artikkeliin lisäkuvia ei kuitenkaan liitetä, koska juttu venyy suhteettoman pitkäksi ja luettavuus heikkenee. Suunnitteilla olevan kuvagallerian idea on siinä, että varsinaiseen tekstiin lisätään linkki, jota napsauttamalla avautuu uusi selainikkuna ja kuvat näkyvät diaesityksenä. Galleriassa kuvat ovat isompia ja selvempiä. Kuvatekstiin voi kirjoittaa selostuksen kuvan tapahtumista.
Jokaiseen artikkeliin ei tietenkään tarvitse galleriaa liittää, mutta lisäominaisuutena sen voi niin halutessaan tehdä. Toiminto pyritään tekemään käyttäjille, Nopola Newsin muiden ominaisuuksien tapaan, mahdollisimman yksinkertaiseksi.

Kuvasarjaa voidaan käyttää näppärästi myös opetukseen tai neuvontaan. Esimerkkinä voisi mainita vaikka Tulentorjujien tekemän sammutuspeitteen käyttöopastuksen tai vastaavan. Näitä ideoita syntyy varmaan jatkossa lisää.

Kuvapäiväkirja tai -galleria ideaan voi käydä tutustumussa osoitteessa www.yhteisvastuu.fi , jossa lähes vastaava toiminto on käytössä.

Muita uusia ominaisuuksia on myös kehitteillä ja mikä mukavinta ideat ovat tulleet asiakaspalautteen kautta. Muutama idea vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja testaamisen arvoiselta. Esiselvitysvaihe on kuitenkin päättymässä elokuun lopussa ja kiireellä on uutta kehittämishanketta työstetty, mutta näistä sitten myöhemmin.