Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Valtuuston nettiradiolähetys

Lämpimästä loppukesän illasta huolimatta nettiradiolähetys ladattiin yli 20 talouteen. Paikanpäällä yksi kuuntelija Viiden kunnan Sanomien toimittajan lisäksi.


Muutoksia, ominaisuuksia ja paljon muuta lähiaikoinaUusia ominaisuuksia tulossa Nopola NewsiinNopola News ry:n perustava kokous jatkuuNopola News messuilla ; oppia ikä kaikki

Yhteistyökumppanit

Nopola News messuilla ; oppia ikä kaikki

1.8.2005 Aaro Toppinen

Nopola Newsin ensimmäinen suurelle yleisölle tarkoitettu esittely on takana. Vanha sanonta, oppia ikä kaikki, pitää tässäkin paikkansa.

Nopola News esittäytyi Suomenselkämessuilla yhdessä kunnan ja yrittäjien kanssa. Ensin positiiviset asiat ja lopuksi havaitut puutteet ja ongelmat.

Nopola Newsin idea ja toteutustapa herätti kiinnostusta yleisössä ja se otettiin ihastellen vastaan; varsinkin lauantaina käytävä välillä jopa ruuhkautui. Sunnuntaina oli jo hieman parempi esitellä järjestelmää asiasta kiinnostuneille. Selvää kuitenkin on, ettei tieto Nopola Newsin olemassa olosta ole levinnyt näinkään pienellä seutukunnalla vielä mitenkään. Uusia ideoitakin saatiin, sillä eräs mieshenkilö toi luettavaksi elämänkumppanin hakuilmoituksen nettiradion kautta.

Veikon ja Irman ideoima laminoitu "käyntikortti" oli hyvä keksintö. Moni näytti laittavan kortin rahapussiinsa tai käsilaukkuunsa talteen. Jos se sinne unohtuu, niin ajan myötä se sieltä myös tulee esiin hyväkuntoisena. Kortin lyhyt ja ytimekäs teksti jää varmasti vaivaamaan ja on käytävä tutustumassa sivustoon.

Kortteja jaettaessa teimme myös gallupia Internetin käytöstä. Nuorista lähes kaikki käyttävät Intenetiä muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta. Keski-ikäisten ja vanhempien osalta yllätys oli suurempi. Omien laskujeni mukaan 7-8 kymmenestä käyttää nettiä, joten potentiaalia markkinointikanavana on selvästi olemassa. Laajakaistan puutetta haja-asutusalueilla monet tuntuivat valittavan.

Ja sitten muutama kehittämisen kohde. Kolme kannettavaa tietokonetta, digitallennin ja kaksi dataprojektoria vajaat 3 x 3 tilassa tuottavat sellaisen lämpömäärän, että tuntui kuin olisi kaksi päivää saunassa istunut. Osasto oli auttamatta liian pieni ja kaksi rinnakkaista tilaa olisi ollut minimi. Toiseen päähän olisi voitu laittaa kunnan ja yrittäjien asiat esille, Nopola News erikseen ja sitten vielä nettiradion testausmahdollisuus omakseen. Nyt nettiradion testausta ei voitu kunnolla esitellä äänen kiertämisen takia. 
Esittelijöitä ja juttujen kirjoittajia olisi myös saanut olla enemmän. Selvästi pitäisi myös pyrkiä keskustelemaan ihmisten kanssa eikä vain jakamaan jotakin esitteitä ja tiedotteita.

Mutta kuten sanottu; Oppia ikä kaikki.