EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

KyKy-Betset karsiutui Suomen Cup:n 2. kierrokselta

15.9.2005 Esa Kyrönlahti

Kirjoittavana kommentaattorina Esa Kyrönlahti ja nettiradiolähetystä selosti Lasse Mansikka-aho.

Tämä Suomen Cupin ottelu aloittaa viralliset kauden pelit KyKy-Betsetin osalta. Odotettavissa mielenkiintoinen ottelu, jo senkin takia että verkolla vastakkain "sanallisen farmisopimuksen" tehneet joukkueet.

1. erä on alkanut hyvin tasaväkisesti, syöttövuorojen vaihdellessa. Tekniset aikalisät Paterin tappiotilanteessa 6-8 ja 15-16, rauhoittivat savolaisten pelimiesten mielet. Harmittavat Kyky-Betsetin hyökkäysvirheet erän lopulla tilanteessa 22-22 antoivat helpon erän lopun Paterille ja näin myös ensimmäisen erän lukemin 22-25.

2. erä on alkanut Paterin varmassa otteessa, Kyky turvautui aikalisään tilanteessa 1-5, taktiselle aikalisälle mentiin Paterin johtaessa 4-8. Tämän jälkeen alkoikin Paterin vahva syöttö purra, jonka johdosta Kyky-Betsetin ykköshyökkäs jäi unholaan, Pateri tiivisti torjuntaansa ja toiselle taktiselle aikalisälle mentiin 7-16 tappiotilanteessa.  Tämän toisen aikalisän jälkeen syötövuorot vaihtelivat ja pisteitä otettiin vuoronperää, tässä vaiheessa tuntui siltä että KyKy-Betsetin Liettualaisvahvistukset, etenkin omalla syöttövuorolla, näyttivät mitä ovat pelimiehiään. Muutama ässä-syöttö, sai vastustajan vastaanoton hämilleen. Edettiin tilanteissa 12-19, 13-21, 16-21, 18-22, vaikka Pateri oli pisteissä kokoajan edellä, selvää otetta peliin heillä ei ollut. Tässä vaiheessa kotijoukkue sai varoituksen ja piste vastustajalle. Erä paterille 18-25.

Aika-ajoin kotijoukkueen peli vaikutti todella hyvältä ja mielenkiinnolla jäämme odottamaan ottelun 3. erää.....

3.erä alkoi Paterin vahvoilla ykköshyökkäyksillä, Paterin valmentaja Henrik Kosonen kertoi ennen ottelua  joukkueensa hyökkäyksen painopisteen olevan juuri ykköshyökkäyksissä. Paterin Timo Keisalan laitahyökkäykset olivat myrkkyä kotijoukkueelle ja niimpä taktiselle aikalisälle mentiin tappioasemassa 5-8. Tämän jälkeen KyKy-Betset aloitti vahvan nousun mm. Saulius Astrauskaksen ottaessa yksin Paterin 4-paikan hyökkäyksen kiinni.  Näin ollen Pateri joutuikin ottamaan aikalisän tilanteessa 11-11. Syöttövirheiden saattelemana joukkueet etenevät nyt tilanteessa 15-20, Paterin johtaessa. Erän lopulla Paterin hyökkäykset vain vastustamattomasti vyöryivät Kyvyn torjunnan ohi kenttään. Pateri vei 3. erän lukemin 20-25.

Läpi ottelun voi todeta että kotijoukkueen vastaanotto toimi kohtuullisen hyvin, ajoittain jopa loistavasti. Ehkä Paterin pelissä näkyi peruskuntokauden treenit, rutiinilla pelin kuitenkin voittivat. Vastaavasti kotijoukkueen pelissä oli vielä näkyvissä joukkueen suhteellisen vähän aikaa tehdyt yhteisharjoitukset. Mutta aivan varmaa on että aikaisempiin kausiin verrattuna, Kyky-Betsetin peli on valmiimpaa kuin koskaan.

Pelin parhaina palkittiin Paterista Timo Keisala ja KyKy-Betsetistä Darius Abromavicius, molemmat aivan ansaitusti.

Päätuomarina toiminut Liisa Nikkilä ja verkkotuomarina Päiviö Roukala onnistuivat hyvin, samoin myön rajatuomarit Henry Koivusaari ja Kari Jokinen.  Yleisöä oli saapunut paikalle kiitettävän runsaasti. Tämä lupaa tulevalle sarjakaudelle hyvää.

Lukijalle tiedoksi, että tämä on vain yhden salilla olleen näkemys pelistä.

Nettiradion kuuntelijat (n. 50 kymmentä) muodostavat omat näkemyksensä tietysti salilla toimineen kuuluttajan Lasse Mansikka-ahon värikkään selostuksen mukaan.