Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kansallinen kukkasipulipäivä 2005

Kaisa Tamminen/ Pirkko Kotanen

Nopolan koulun pihaa kaunistettiin porukalla.

Nopolan koulu oli yksi niistä sadasta koulusta tai päiväkodista, joille Kauppapuutarhaliitto ry yhdessä Hollannissa toimivan Kansainvälisen kukkasipuliliiton kanssa lahjoitti tänä syksynä 300 kukkasipulia koulun pihaan istutettavaksi. Tapahtuma järjestettiin kymmenettä kertaa. Lähes 400 000 kukkasipulia on jo päätynyt päiväkotien, koulujen ja vanhainkotien kukkapenkkeihin.

Koulujen ja päiväkotien määrärahojen vähyys on johtanut siihen, että niiden pihoilta löytyy yleensä vain välttämättömin. Kukkasipulit tuovat pihalle oman iloisen ilmeensä, ja lasten on helppo keväällä seurata kasvun edistymistä vaikka päivittäin. Itse istutetut kukat säästyvät myös helpommin ilkivallalta, hortonomi Elina Raukko Kauppapuutarhaliitosta toteaa.  
Nopolan koululla istutuspaikkojen kunnostus aloitettiin hyvissä ajoin. Maa käännettiin ja rikkakasvit pyrittiin saamaan juurineen pois. Samalla siistittiin muitakin istutusalueita, nyhdettiin rikkaruohoja ja poistettiin kuivia oksia.
 
Sipulien istutustapahtuma järjestettiin kaikissa sadassa koulussa ja päiväkodissa samana päivänä 9. syyskuuta. Nopolan koulupihan istutusalueet oli jaettu luokkakohtaisesti. Jokainen oppilas pääsi tuikkaamaan omat kukkasipulinsa maahan tarkasti oikeinpäin. Lopuksi levitettiin päälle uudet mullat. Kevään tuloa jäätiin odottamaan innolla. Silloin pitäisi angervojen keskeltä nousta valkoisia narsisseja. Pylväshaapojen juurella puolestaan loistavat sitten omissa kulmissaan erilaiset tulppaanit: punavalkokukkaiset Pinokkiot, kerrotut punaiset Abbat, punakeltakukkaiset Mikki Hiiret ja punaiset raitalehtiset Punahilkat. Niiden eteen nousevat keltaiset mininarsissit.
 
Kevään tullen kukkaloisto on kaikkien niiden kuntalaisten ilona, jotka vierailevat Nopolan koululla ja kirjastossa. Tapahtuma on hyvää jatkoa keväällä alkaneelle Kyyjärvi Keski-Suomen kauneimmaksi kunnaksi –kampanjalle.