Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kalanistutusta

Perjantaina istutettiin kuhanpoikasia Kyyjärveen ja Kirvesjärveen. Kuvassa letkumiehenä Kyyjärven kalastuskunnan puheenjohtaja Juhani Vertanen.


"JÄTTIPOTTU"Tämä muurahaisten kerrostalo on luonnossa vaikuttava näkyKasvi- vai eläinkuntaa?Tuliharjuntien peruskorjaus valmistuuLuontoreitistön hankesuunnitelma

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Luontoreitistön hankesuunnitelma

Erkki Sorsamäki

Pohjoisen Keski-Suomen luontoreitistöhanke aluillaan.

Luontomatkailu on nouseva elinkeino Suomessa. Ohjelmapalvelujen ja luonnon virkistyskäytön kysynnän kasvaessa on pystyttävä tarjoamaan hyviin puitteisiin paketoituja tuotteita. Näihinpuitteisiin kuuluu olennaisena osana ulkoilureitistöt. Reitistöjen rakentamisen ohella on tärkeää, että reittejä ylläpidetään ja huolletaan jatkuvasti, jotta taattaisiin turvallinen liikkuminen luonnossa.

Matkailuelinkeinoa tukevan runkoreitistön hankesuunnitelma on perustettu toteuttamaan Pohjoisen Keski-Suomen luontomatkailun kehittämis- ja toimenpideohjelmaa. Suunnitelmassa on koottu yhteen pitkäaikaiset tarpeet ja suunnitelmat reitistön kunnostamisesta ja uusien rakentamisesta.

Heidi Hokkanen ja Marika Karhula ovat laatineet Pohjoiseen Keski-Suomeen luontoreitistön hankessuunnitelman vuosina 2003-2004. Vaellusreittien yhteispituus on 243 km, hiihtoreittien 243 km ja maastopyröräreittien 456 km. Suunnitelman mukaan Kyyjärvelle rakennettaisiin reittejä vaellusta ja hiihtoa varten 14 km ja maastopyöräilyä/ratsastusta varten 59 km. Vaellusreitti sijoittuisi Peuralinnan Palaneenkankaan ja Ahvenlammin soidensuojelualueen ympäristöön osittain Alajärven kaupungin puolelle. Rakentamiseen sisältyisi pitkospuiden rakentamista n. 400 m. Maastopyöräilyreitiksi on suunniteltu Kilpisuo-Oikari-Saarisuo/Valleussuo-Vehkaperä-Peuralinna-Ahvenlampi-Väärämäki-Kyyjärvi. Vaihtoehtoisena on tullut esille Lapinsormen reitin maastopyöräilyreitti, joka mahdollistaisi yhteyden Kivijärven suuntaan Luotojärven tielle.

Hankkeen kustannusarvio on 612 420 €. Keski-Suomen Työvoima- ja elinkeinokeskus on myöntänyt avustusta kehittämishankkeena 408.073 €. Hallinnoijana toimii Saarijärven Seudun Yrityspalvelu. Projektin vetäjäksi on valittu Reijo Himanen, jonka toimipaikka on  Saarijärvellä. Hankkeen toteutus ajoittuu ajalle 01.01.2005-31.12.2007. Hankkeelle on perustettu ohjausryhmä, jonka ensimmäinen kokous oli Saarijärvellä 30.08.2005. 
Hankkeen toteutuminen edellyttää; kuntien sitoutumista kuntarahoitukseen, yksityisen rahoituksen järjestymistä, reitin kayttöoikeussopimuksia (15 v), ja hoitopoolin maksu- ja  hoitosopimuksia.

Yhteystiedot
Projektin vetäjä Reijo Himanen 044-4598726 Saarijärvi