Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kalanistutusta

Perjantaina istutettiin kuhanpoikasia Kyyjärveen ja Kirvesjärveen. Kuvassa letkumiehenä Kyyjärven kalastuskunnan puheenjohtaja Juhani Vertanen.


"JÄTTIPOTTU"Tämä muurahaisten kerrostalo on luonnossa vaikuttava näkyKasvi- vai eläinkuntaa?Tuliharjuntien peruskorjaus valmistuuLuontoreitistön hankesuunnitelma

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tämä muurahaisten kerrostalo on luonnossa vaikuttava näky

6.9.2005 Hannu Aumanen

Kuvan muurahaispesän halkaisija on maasta mitattuna yli 4,5 metriä ja korkeutta sillä on reilusti yli 2 metriä.

Sekametsäalueella sijaitseva komea muurahaisten koti sijaitsee Auma-ahossa Kyyjärvellä.Suuressa viisaudessaan pesä on sijoitettu pienelle kumpareelle, jottei veden kanssa tule ongelmia. Pesän koko on vuosien varrella vain kasvanut ja tuntuu että rajaa sen kasvamiseen ei näyttäisi olevan. Montakohan miljoonaa muurahaista siinä lienee, itse menin laskuissa sekaisin jo kymmenennen jälkeen , kun ovat niin toistensa näköisiä.

Virallisesti Keski-Suomessa on tiettävästi yksi isompi pesä Keuruulla; pohjapinta-alaltaan pienempi, mutta vähän korkeampi.  Tarkkaa viimehetken  mittaustulosta ei ole suoritettu.

Ainut uhka pesälle voisi olla karhu, joka hajottaisi sen. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kuinka isoksi pesä vuosien kuluessa kasvaa.