Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Tiedontuotantohanke päätökseen

1.9.2005 Aaro Toppinen

Nopola Newsin syntymistä edestauttanut Tiedon tuottaminen Internetiin ja tuotantoketjujen organisointi hanke päättyi 31.8.2005.

Kuvassa ohjausryhmän jäsenet Anita Collin, Airi Sorsamäki, Ossi Tamminen, Jarno Lillvis, Riittasisko Räike ja Irma Mäkelä. Taustalla Veikko Huumarkangas ja Aaro Toppinen. Kuvasta puuttuvat Olavi Vallivaara ja toiseen tilaisuuteen lähtemään joutunut Maija Uusisalo.

Hankkeeseen saatiin Maaseudun Kehittämiskeskus Viisari Ry:n kautta Leader+ rahoitusta ja hanke käynnistyi virallisesti 1.1.2005. Vauhtiin päästiin vasta helmikuun alussa ja varovasti edettiin maaliskuulle saakka.
Sen jälkeen vauhti ja tahti onkin ollut hurjaa. Yhdistysten kartoitusta, käyttäjien koulutusta, julkaisujärjestelmän ja nettiradiotoiminnan kehittämistä, lähetyksiä, testauksia, Eu-papereiden täyttämistä ja paljon muuta. Työmäärä on ollut valtava. Onneksi niin tiedontuottajat kuin lukijatkin ottivat Nopola Newsin idean vastaan ja vastasivat haasteeseen tuottamalla juttuja tiuhaan tahtiin, vapaaehtoista työtä sekin eikä tästä muuten olisi mitään tullutkaan. Kävijämäärä ylitti 20.000 kävijän rajan ja artikkelikohtainen seuranta osoittaa yli 200.000 "napsautusta" sivustolla vajaan neljän kuukauden aikana.

Hankkeen ohjausryhmä piti siis päätöskokouksen 31.8.2005 Kauppakeskus Paletissa. Ohjausryhmän kommentit olivat hankkeen toteutuksen ja saavitettujen tavoitteiden osalta positiivista kuultavaa, kritiikkiäkin toki kuultiin mm. kunnan tiedottamisesta. On saatu jotakin erikoista aikaan ja kehitystyötä on jatkettava oli ohjausryhmän viesti eteenpäin. Nyt on luotu pohja, josta ponnistaa.

Eu- ja muissa hankkeissa on yleensä se ongelma, että olipa idea tai hanke miten hyvä tahansa, niin kun se päättyy niin kampppeet kasaan ja piste. Niin tässäkin, mutta uusi hankehakemus jo on jätetty ja Nopola News ry perustettu. Yhdistys tuo varmasti uutta potkua kehitystyöhön ja tasaa sopivasti kuormaa.

Kiitos kaikille hankkeen osapuolille; Veikko ja Irma varmaan kertovat omat kokemuksensa tästä lähes kahdeksan kuukauden "hullunmyllystä".