Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Sudenpentujen päiväretki

8.10.2005 Eevaliisa Hakola

Tusinan verran lapsia ja muutama aikuinen, eväät mukaan ja menoksi. Siitä syntyy supenpentujen päiväretki (kuva ei ole Kalettoman nuotiolta)

Päiväretken kohteeksi oli valittu uusi Kalettoman laavu. Ohramäen kautta Kalettomantietä ja hyvin paikka löytyi. Loivaa alamäkeä kävellen, lammelle noin puoli kilometriä. Nuotion sytytys onnistui vaivatta ja letunpaisto alkoi. Kokeiltiin myös letun kääntämistä heittämällä.Osa lapsista teki oman makkaratikun, laastareita ei tällä kertaa tarvittu.

Kun tärkein asia eli syöminen oli hoidettu oli aikaa tutustua ympäristöön. Silta oli oikein kiinnostava, puronvarresta löydettiin vanha katiskakin. Harjoiteltiin myös heittoköyden heittoa lampeen, hieman meinasi jäädä heitot lyhkäisiksi. Mutta lyhyitä olivat mitaltaan vielä heittäjätkin. Erilaisilla kepeillä myös ongittiin, syötettiin siis makkaranpaloja kaloille, koska saalista ei ilman koukkua tullut.

Vielä leikittiin piilosta ja Riitalla oli tekemistä lasten löytämisessä. Ja tietysti kun veden äärellä ollaan asiaan kuuluu että loiritaan sen verran kunnes jonkun kengät kastuu. Tämä sääntö koskee myös isompia partiolaisia, ei pelkästään sudenpentuja. Retken lopuksi huolellinen nuotion sammutus siihen varatulla sangolla ja paikat siistiksi silmäys. Kotimatkalle lähdettiin hyvissä tunnelmissa. Tällä retkipaikalla tulee varmasti olemaan käyttöä.