Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Matkatunnelmia

Roosamaria Lautanen ja Kaisa Noponen/B.Tallila

Lähtö Ranskaan kolkuttaa ovella.

Viisi yötä matkaan! Cahors, Ranska odottaa! Huihui, alkaa jännittää! Tänään saimme isäntäperhotiedot, on niitä jo odotettukin!  Kaikki odottavat matkaa innoissaan ja hälinää on ollut paljon jo monta kuukautta. Nämä viimeiset päivät tuntuvat menevän hirveän hitasti, vaikka niiden haluaisi menevän nopeasti.

Pakkaaminen onkin tarkkaa hommaa, sillä Ranskassa vietetään ruhtinaalliset kaksi viikkoa! Tuliaisetkin on jo hommattu, täytyy siis vain odottaa ajan kulumista, yrittää keskittyä kouluun ja viimeisiin kokeisiin, vaikka mieli matkustaakin aina Ranskaan. Verkkolehden teko on täydessä vauhdissa ja viestejä Ranskaan lähetetään tiuhaan tahtiin.

Lentäminen jännittää, joitakin enemmän, toisia vähemmän, mutta ensi lentopelot luultavasti karistetaan välillä Jyväskylä-Helsinki, jonka saamme viettää yläilmoissa.

Näiden päivien aikana ei voi muuta kuin pakata, tarkistaa, että passi ym. ovat tallessa, pestä vaatteita, kirjoitella Ranskaan ja taas pakata! Koulussa käy suhina, opettajat antavat Ranska-aiheisia kotitehtäviä ja oppilaat puhuvat: yllätys, yllätys--Ranskasta! Ylesimmät kysymykset, joihin törmäämme kaikkialla ovat, että jännittäkö. eikö jo lentäminen pelota? Miten aiot pärjätä siellä Ranskassa? Nämä kysymykset ovat käyneet jo liiankin tutuiksi, mutta kohteliaasti aina vastataan.

Enää viisi yötä--voi kun se menisi nopeasti!