Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Terveisia Cahorsista

Antti Jaaskelainen, Markus Ruuska ja Riku Lyytikainen

Toinen viikko Ranskassa alkoi retken merkeissa.

Lahdimme vahan jalkeen 8 koulun edesta linja-autolla, pelkastaan me suomalaiset. Menimme ensin automaattimuseoon. Siella oli nukkeja, jotka liikkuivat mekaanisesti. Hauskin nukke oli aija, joka nauroi ja heilui. Museossa oli kaikkiaan satoja erilaisia mekaanisia nukkeja.

Jatkoimme matkaa bussilla Padiracin rotkoon, joka oli 90 metria syva. Rotkon sisalla ei kasvanut kasveja. Siella oli vetta ja kivea, luonnonmuodostamia patoja ja erilaisia hienpja muodostelmia. Rotkon sisalla teimme veneretken gondoleilla, syvimmillaan vetta oli 50 metria. Vesi oli hyvin kirkasta ja siella ei ollut kuin pari pienta kalaa.

Sen jalkeen menimme Rocamadouriin, joka oli keskiajalta kotoisin. Kavelimme alas portaita kirkon luota vanhaa pyhinvaellusreittia pitkin. Oli vaikea kavella alas, meinasimme kaatua.

Viikonloppuna Antti ja Viljami,Markus R ja Susanna olivat lauantaina katsomassa korisottelua. Riku oli tutustumussa viinitarhoihin Timon kanssa. Kaikissa perheissa ei osata puhua englantia, kommunikointi sujuu viittoen. Osassa perheessa kielivaikeuksia ei ole. Sama patee myos ranskalaisiin oppilaisiin. Omasta mielesta me puhumme paremmin.

Aluksi oli vahen outoa, kun kaikki katsoi meita ja nauroi. Taalla on ollut tosi hienoja maisemia. Huomenna lahdemme Touloiseen.